Jos avaruusoliot tulisivat Suomeen, kokoomuksessa mietittäisiin, miten avaruusoliot voisivat tuottaa menestyneille ihmisryhmille lisää etuja.

Vihreät korostaisivat olevansa moraalisesti närkästyneitä avaruusolioiden kohtaamista ongelmista. Sitten he äänestäisivät kokoomuksen avaruusolio-ohjelman puolesta.

Perussuomalaiset hajoaisi sisäiseen kriisiin, koska avaruusolioita olisi mahdotonta jakaa lippalakeilla kahteen sukupuoleen.

Demarit ilmoittaisivat, että ihmisoikeudet täytyy laajentaa koskemaan myös avaruusolioita, mutta vasta kun avaruusoliot ovat vakituisessa työsuhteessa.

RKP julistaisi, että avaruusolioiden kannattaa panostaa tulevaisuuteensa opiskelemalla ruotsia.

Vasemmistoliitto julkaisisi puoluetoimiston suunnitteleman 256-kohtaisen avaruusolio-ohjelman, jonka kaikki mediat sivuuttaisivat, myös sosiaalinen media.


Suuryrityksissä kokoonnuttaisiin
selvittämään, miten on mahdollista kaupallistaa avaruusolioiden eksoottinen imago siten, että raskaan työn tekisivät avaruusoliot itse ja ilmaiseksi.

Ammattiliitot korostaisivat, että avaruusoliot ovat tervetulleita Suomeen tarveharkinnan kautta, mutta lähtökohtaisesti avaruusolioita ei kaivata murentamaan rehtejä työmarkkinoita.

Joukko vanhoja suomalaisia toimittajia julkaisisi vetoomuksen, jonka mukaan avaruusolioissa ei ole mitään uutta vaan ne ovat stalinismia, punasilmäisenä kiehuvaa vihaa ja ääripääajattelua, aivan kuten hallituksen arvosteleminen, kilpailukykysopimuksen vastustaminen ja pyöräily.

Jani Leinonen tekisi yhteiskuntakriittisen taideteoksen, jossa kaksi avaruusoliota istuu Kiasmassa kerjäämässä. Teokseen kuuluisi olioiden edessä itkevä Helsingin Sanomien toimittaja.


Valkoihoisen kulttuurieliitin
jäsenet antaisivat avoimia haastatteluita siitä, miten jotkut heidän parhaista ystävistään ovat avaruusolioita.

Finlandia-palkinnon saisi kirja, jossa valkoihoinen keskiluokkainen suomalainen kirjailija kertoo eläytymällä, millaista on olla avaruusolio.

Helsingin Sanomat julkaisisi lauantaiesseen otsikolla “Avaruusoliot: uhka vai mahdollisuus?” Nyt-liite puolestaan kopioisi Buzzfeedin jutun “Nyt puhuu asiantuntija: tätä et tiennyt – tästä avaruusolioissa on kyse, sanoo nettimeemi”.

Ilta-Sanomat julkaisisi pääkirjoituksen, jossa sanotaan, että ei pidä vähätellä avaruusolioiden aiheuttamaa pelon tunnetta ja avaruusoliovastaiset katupartiot voisivat helpottaa kulttuurien yhteentörmäystä. Lehden kylkiäisenä myytäisiin Simo Häyhä -liitettä.

Iltalehti otsikoisi “AVARUUSOLIOT: RAJU TURVALLISUUSUHKA!” ja kuvittaisi juttua koko aukeaman mittaisella kuvalla, jossa Pohjois-Korean armeija marssii rynnäkkökivääreiden kanssa. Lehti ei selittäisi, miten avaruusoliot liittyvät Pohjois-Koreaan. Lehden kylkiäisenä myytäisiin Mannerheim-liitettä.

Yle järjestäisi A2-teemaillan, jossa toimittajat syöttäisivät avaruusolioille kaurapuuroa samalla kun taustalla huudettaisiin, että tähän ne homoliitot ovat johtaneet.