Sauli Niinistö on Suomen tasavallan presidentti. Hommaforum on äärioikeistolainen keskustelusivusto.

Katsotaanpa, mitä Niinistö sanoi valtiopäivien avauspuheessaan ja miten Hommaforumilla reagoitiin.

Niinistö sanoo: “Eurooppa ei pitkään enää kestä hallitsematonta kansainvaellusta. Sietorajan ylittyminen romahduttaa arvojärjestelmäämme. Käy niin, että pyrkimys hyvään tuottaa kaikille pahaa.”

Hommaforum vastaa: “Asiapitoista puhetta.  Mutta nyt on siirryttävä puheista tekoihin, sillä kevät ja sen mukana saapuvat vaeltavat ja ahnaat muslimilaumat lähestyvät uhkaavasti.”

Niinistö sanoo: “Vailla mitään oikeaa perustettakin [turvapaikanhakija] saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään sinne, minne väärin perustein tuli.”

Hommaforum vastaa: “Presidenttimme nousi tällä kannanotollaan allekirjoittaneen silmissä pykälää korkeammalle arvostuksessa. Tämän suuntaisia ulostuloja soisi kuulevan enemmän, koska mitä enemmän niitä tulee, sitä suurempi on mahdollisuus, että siirrytään sanoista tekoihin. Tämä oli valtiotasolta parasta pitkään aikaan.”

Niinistö sanoo: “On tehty kansainvälisiä sopimuksia, EU-direktiivejä ja kansallisia lakeja, ja on ajateltu kauniisti ja oikein – että kaikkia hädässä olevia autetaan. Käytännössä se toteutuu niin, että jokainen, joka osaa sanoa sanan ”asylum”, turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen, sana tuottaa tavallaan subjektiivisen oikeuden ylittää raja.”

Hommaforum vastaa: “Presidentti Niinistö argumentoi ihan samoin, kuin uusi kansanedustaja Teuvo Hakkarainen eduskuntauransa ensimäisenä päivänä vuonna 2011 (=asylum). Pisteet Niinistölle tästä.  Ja Hakkaraiselle. Hän oli viisi vuotta nykyistä valtiojohtoa edellä, proaktiivinen.”

Hommaforum vastaa myös: “Vihervasemmiston paskahalvaus tulee saavuttamaan legendaariset mitat, kunhan siellä tajutaan Niinistön muuan muassa toistaneen hiukan siivottuna Hakkaraisen heiton neekeriukosta ja “asylum” sanasta……”

Niinistö sanoo: “Me emme voi nyt auttaa niitä, jotka hakevat parempaa tai tuntevat olonsa tai tulevaisuutensa kotimaassa vaikeaksi.”

Hommaforum vastaa: “Tästä tuli kyllä hyvälle mielelle, ensinnäkin siitä syystä että vihdoin todella korkean tason johtaja puhuu silkkaa asiaa ja lisäksi päälle vielä vahingonilo suvakkien kiukusta.”

Niinistö sanoo: “Jossain vaiheessa jonkun on tunnustettava, että emme kykene, juuri tässä ja nyt, täyttämään kaikkia kansainvälisten sopimusten velvoitteita.”

Hommaforum vastaa: “Niinistö on aiemminkin lausunut nuivahkoja, mutta jälkikäteen loivennellut sanomisiaan. Toivottavasti nyt ei käy niin, että tämä ulostulo tussahtaa jälkikäteisselittelyihin vaan Sale kestää suvakkipiirien vyörytyksen.”

Niinistö sanoo: “Ensinnäkin eurooppalainen arvoperusta ja järjestys on turvattava, tästä ei voi olla epäselvyyttä.”

Hommaforum vastaa: “Kun tämä nykyinen invaasio alkoi, tasapainoisen maltillisetkin äänet, jotka varoittivat tulevista ongelmista, huudettiin rasistifastistinatseiksi. No sitten kun varoitukset osoittautuivat aiheellisiksi, myönnyttiin vähän ja ärjyttiin rasistifasistia. Edelleen, varoitusten tultua yhä polttavammalla tavalla tosiksi, peruutettiin taas ja ähkittiin vain rasistia. No nyt kun tosiasiat ovat tuossa ja presidenttikin sanoo ääneen sen, mikä on jo pitkään ollut monille itsestäänselvää, mitä nyt sitten? Ollaanko vain hiljaa?”

Hommaforumin esittämä kysymys on tärkeä: mitä nyt? Ollaanko vain hiljaa?

Ollaanko hiljaa esimerkiksi tästä Niinistön väitteestä: “Kansainväliset säännökset ovat syntyneet ja niiden tulkinta on kehittynyt aivan toisenlaisissa olosuhteissa. Olen varma, että jos kansainvälisiä ja niihin perustuvia kansallisia säädöksiä tehtäisiin vasta nyt, niiden sisältö olisi olennaisesti tiukempi, mutta ne silti pitäisivät kiinni ihmisoikeuksista ja auttaisivat hädässä olevia.”

Kansainväliset säännökset syntyivät todellakin “aivan toisenlaisissa olosuhteissa”. YK:n pakolaissopimus solmittiin vuonna 1951 eli pian Euroopan historian pahimman siirtolaiskriisin ja natsi-Saksan keskitysleirien vapauttamisen jälkeen.

Ehkä Niinistön tarkoittama “toisenlainen olosuhde” oli yksinkertaisesti aika, jolloin ajateltiin vähemmän natsihenkisesti.

Ei toki sovi täysin tyrmätä presidentin puhetta. Siinä oli nimittäin yksi hyvä huomio: “pakolaisia käytetään kyynisen valtapolitiikan välineinä”.