PSG Turva on Suomen suurin yksityinen vartiointiyritys. Sen asiakkaita ovat esimerkiksi Yleisradio, Espoon kaupunki, Nurmijärvi ja HUS. Yritys myös vartioi vastaanottokeskuksia alihankkijan kautta. Vartioinnin lisäksi PSG kouluttaa turvallisuusalan työntekijöitä ja tarjoaa graffitinpoistopalveluita.

Yrityksen myyntipäällikkö on Joni Lähteenaro. Lähteenaro on Suomen Sisun jäsen ja toiminut katupartioissa sekä äärioikeistolaisen 612-kulkueen järjestyksenvalvojana.

Punk in Finland -foorumilla nostettiin esiin Lähteenaron avoin Facebook-profiili, jossa hän mainostaa sekä työnantajaansa ja rasistisia näkemyksiään. Lähteenaro esimerkiksi uhkaa romaneja pahoinpitelyillä, toivottaa Tarja Halosen juhlarahaan “kuopan reunalle”, nimittelee turvapaikanhakijoita ja postailee Hitler-kuvia.

Kun foorumin ketju lähti leviämään, Lähteenaro poisti profiilistaan maininnan PSG Turvasta. Kuvakaappausten esittämät näkemykset ovat edelleen esillä (sisältövaroitus rasismista ja väkivallasta):

Voiko vartiointiyritykseen luottaa, jos sillä on merkittävässä asemassa rasistisella väkivallalla uhkaileva henkilö?

PSG Turvan toimitusjohtaja vastaa Petri Lokka kysymykseen tiedotteella, jonka mukaan tällainen toiminta “loukkaa voimakkaasti yrityksen arvomaailmaa” ja “tekoon syyllistyneen tekijän työvelvoite on päättynyt toistaiseksi 5.10.2017 sisäisen tutkinnan ajaksi”. Yhtiön hallitus kokoontuu perjantaina 6. lokakuuta päättämään jatkotoimenpiteistä.

Päivitys 6.10. PSG Turva lähetti tiedotteen, jonka mukaan tapaus on käsitelty yhtiön hallituksessa ja yritys on päättänyt työntekijän työsuhteen 6.10.2017.