Halla palellutti Timo Soinin pellon. Menetetyn perunan sijaan persut päättivätkin puoluekokouksessaan ryhtyä päätoimisiksi ohdakkeen viljelijöiksi. Tänään Jussi Halla-aho yritti myydä tulevan ohdakesatonsa  Juha Sipilälle ja Petteri Orpolle turvapaikanhakijoiden karkoitukseen. Tiukka irtisanoutuminen ylikansallisista ongelmista kun auttaisi uuden puheenjohtajan mielestä suomalaiset kansallisen menestyksen tielle.

Sipilä ja Orpo eivät innostuneet pakolaisten jahtauksesta. He arvelivat, että RKP ja kristillisetkin turvaavat riittävästi Suomen nykyisen ja ihan ainoan oikean talouspolitiikan. SO luottaa myös siihen, että useimmat hallanpanemista persuista tukevat edelleen SOS-hallituksen talouslinjaa. Sekä Halla-aho että hänelle hävinnyt Sampo Terho olivat vaalikampanjassaankin sen tiukkoina takuumiehinä.

Halla-aholaiset tulevat heittelemään mätiä perunoita ja piikkisiä ohdakkeita edelleenkin pääasiassa turvapaikanhakijoita ja punavihreitä suomalaisia kohti. Jonkin verran niitä osuu myös keskustan, kokoomuksen, ruotsalaisten ja kristillisten todennäköisen hallituksen poliittisiin valintoihin.

Halla-aholaisille kelpaa kuitenkin edelleen nykyhallituksen päälinja. Työttömiä pitää kyykyttää ja pienituloisia köyhdyttää. Se kun liittää yksityisiä yrityksiä ylikansallisten yhtiöiden kilpailuun. Sille uhrataan valtaosa Suomen vuosikymmenten mittaan rakentamista yhteisistä palveluista.