Eräs jalkapalloerotuomarin tärkeimmistä tehtävistä on suojella pelaajia brutaalilta peliltä. Se onnistuu asettamalla pelin fyysisille elementeille rajat ottelun alkuhetkillä. Rajanveto täytyy tehdä jokaisessa ottelussa erikseen.

Jo ensimmäisestä törkytaklauksesta pitää nousta keltainen kortti. Muussa tapauksessa mopo keulii helposti pöpelikköön pelaajien adaptoituessa nopeasti löysempään linjaan.

Brasilia-Kolumbia -ottelun tuomari Carlos Velasco Carballo epäonnistui tehtävissään fataalilla tavalla. Ottelussa nähtiin heti alkuminuuteilta lähtien aivan liian monta törkeää taklausta.

Luunmurskaustalkoot huipentuivat ottelun loppuhetkillä, kun Kolumbian Juan Zuniga potkaisi polvellaan Neymaria selkään. Brassitähden selkänikama murtui ja kisat päättyivät siihen. Lehtitietojen mukaan vamma ei ole supervakava, mutta sillä on suuri merkitys turnauksen lopputuloksen kannalta.

Neymarin kisoista ulospotkinut Zuniga olisi pitänyt laputtaa pelistä pihalle jo avausjaksolla. Myös Kolumbian James Rodriguez joutui ajojahdin kohteeksi siinä vaiheessa, kun pelaajille selvisi Velasco Carballon kaiken salliva linja.

Kisoissa on nähty pari muutakin ottelua, jossa tuomari ei ole reagoinut riittävän tarmokkaalla tavalla ylikovaan pelaamiseen. Esimerkiksi Ranskan Olivier Giroud selvisi ilman varoitusta kung fu -potkustaan, joka mursi Sveitsin Steve von Bergenin silmäkuopan. Toivon mukaan mitaliotteluissa kentällä nähdään tuomareita, joilla homma pysyy hansikkaassa.

Ainoa paikka, jossa Neymarin tapaus otettiin ilolla vastaan, on varmasti Saksa. Joukkueesta tuli kertaheitolla välierän suursuosikki, varsinkin kun brassien kapteeni Thiago Silva otti typerän keltaisen ja on Neymarin ohella sivussa ottelusta.

Brasilia oli perjantain ottelussa erittäin hermostunut Rodriguezin pilkkukavennuksen jälkeen. Välierässä paineet ovat vieläkin kovemmat. Joukkue on ollut tähän mennessä vähintään yhtä riippuvainen Neymarista kuin Argentiina Leo Messistä. Nyt parrasvaloihin tarvitaan uusia tekijöitä.