Blogin vastaavat kirjoittajat Elina Vainikainen ja Jaakko Alavuotunki käyvät läpi kisojen ennakkotunnelmia.

JA: Enää muutama tunti aikaa kisastarttiin. Joko olet tapetoinut Jogi Löwin kuvilla kämppäsi?

EV: Näkemykseni mukaan tämä kuuluu intiimialueelleni. Ei siksi, etten herrasmiehen charmanttia olemusta arvostaisi. En järin mielelläni myöskään esineellistä miehiä, mutta Jogin kohdalla saatan tehdä poikkeuksen HUH HUH NIMITTÄIN…

JA: Onko haastajia tällä sektorilla näissä kisoissa?

EV: Ai niinku pers… ei kun kaikenkattavalla ulkonäkösektorilla?

JA: Kumpi tahansa käy eli whatever moves your furniture.

EV: Noin yleisesti ottaen arvostan hieman vantterampaa miestyyppiä, yleisurheilussakin komeimmat koiraat löytyvät kuularingistä. Toki Andrea Pirlossa, etenkin nyt parroittuneena, on tiettyä kypsää vetoavuutta.

JA: Diego Maradonahan oli varsin jykevää tekoa, vaikkakin kääpiöosastoa noin pituudeltaan.

EV: Diegohan oli pituudeltaan 1M, mikä sittemmin on muotoutunut kriteeriksi hyvälle argopelaajalle. Mainittakoon, että esimerkiksi Messi täyttää tämän mitan sentilleen.

JA: Tästä päästäänkin Argentiinan mahdollisuuksiin näissä kisoissa. Onko argoista Espanjan, Brasilian ja Saksan haastajaksi?

EV: Espanjan ja Saksan hyvinkin, mutta brassit saattavat olla jo liikaa. Paljon on kiinni siitä, saako Argentiinan puolustus systeeminsä toimimaan. Tulin muuten eilen SASK:n seminaarissa ulos kaapista. Esittäydyin ”olen Elina Vainikainen, Argentiinan kannattaja”.

JA: Brasilian tilanteeseen vaikuttaa varmasti se, että kansa ei ole sataprosenttisesti kisojen takana. Maailman futishulluinta kansakuntaa ei enää kiinnosta.

EV: Brasilialaisia on alkanut aidosti kismittää se, miten kisojen voitot valuvat futiseliitille ja stadioneihin käytetyt rahat ovat pois infrasta. Mielenosoittajat vaativat ”sairaaloita, ei stadioneita”.

JA: Romariokin vastustaa kisoja. Luin just lehdestä, että patukka on lähtenyt politiikkaan. Puoluekantaa en ole vielä ehtinyt tarkistaa.

EV: Atik Ismail sanoi eilisessä seminaarissa toivovansa, että futistähdet ottaisivat ylipäätään enemmän kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Monet vain eivät uskalla tai pysty siihen ennen uran loppumista. Jalkapallokaan ei kuitenkaan ole vain urheilua, vaan osa yhteiskuntaa.

JA: Näin on. Ecuadorin Ivan Hurtadokin tuli kaapista vasta uran loppumisen jälkeen. Mies on Rafael Correan puolueessa eli vasureita.

EV: Ja Diegon kuviothan tiedetään. Suomessa Atik taitaa olla aika poikkeus, poliittisesti aktiivinen ex-futaaja. Vai tuleeko mieleen muita? Jääkääkistejähän nyt on.

JA: Kokoomuksella on joukkueellinen kendistejä ja kruununa Kalervo Kummola. Futispuolelta ei tule mieleen montaa. Toki Eurosportin legendaarinen selostaja Tapio Furuholm Porista (vas) ja Oulun Äffä (myös vas). Töpseleiden Reini taitaa olla kokoomuslaisia Nuren kanssa.

EV: Onhan tietysti esimerkiksi Olli Rehn pelannut MP:ssä.

JA: Vahvistaisiko Rehn muuten esimerkiksi Kolumbiaa näissä kisoissa? Kreikkalaisten potkimisesta runsaasti kokemusta.

EV: Epäilemättä olisi kova vahvistus ja vetelisi surutta sukille. Toisaalta näissä karkeloissa Kreikka saattaisi pistää vielä enemmän kampoihin.

JA: No mitenkäs mustat hevoset? Kuka on näiden kisojen Uruguay? Uruguay? Fanittamistani afrojengeistä ei taida tähän olla, varsinkin kun Yaya on pipinä.

EV: Bosniasta ja Hertsegovinasta minulla on hyvät fiilikset. Muutenkin kuin erinomaisten euroviisujen vuoksi.

JA: Tuon lohkon kakkosella on kyllä hyvä kaavio edessään.

EV: Edin Dzeko on melko varteenotettava ehdokas maalikuninkaaksi.

JA: Sveitsi, Belgia, Japani. Tuosta joukosta lisää yllättäjiä. Eden Hazard kisojen ykköspelaaja eli Uotilan Karin linjoilla mennään.

EV: En usko hasardihommiin kyllä. Ja Japanihan tipahtaa jo lohkovaiheessa.

JA: Japani voittaa lohkonsa, sushilounaasta vetoa.

EV: En pidä sushista, mutta mikäpä siinä. Olet joka tapauksessa mulle jo yhdet kebabit pystyssä, vaikken syö sitäkään. Tämähän oli siis case ”ujuta  sana ’aivoripuli’ kolumniisi, niin tarjoan kebabit”.

JA: Kebab sushilla, uutta cross kitcheniä. Ja Turkki ei ole edes kisoissa!

EV: Tai kuten työmaaruokalani listoissaan sen muotoilee, ”grosskitchen”.

JA: Tuosta tuli mieleeni, että saakohan Grosskreutz peliaikaa teutonijengissä?

EV: Sauerkraut, Lederhosen, mitä näitä nyt on…

JA: Lisätään vielä gugelschreiber tuohon, niin siinä alkaa olla sanavarastoni saksan osalta. Saksasta ei ole muuten paljon puhuttu, tulevatko puskista?

EV: Parempi se kuin Puskasista. Mutta ei Saksaa parane aliarvioida, vaikka loukkaantumiset ovatkin sotkeneet kuvioita.

JA: Puskashan loikkasi Unkarista Espanjaan. Nyt loikkasi puolestaan Diego Costa sambamaasta samaan paikkaan. Tuleekohan paljon paskaa tuulettimeen? Scolarihan ehti jo sanoa, ettei tarvitse tulla enää koskaan takaisin.

EV: Katsomosta ei välttämättä paljoa kavereita löydy.

JA: Confederations Cupissa Espanjalle buuattiin koko ajan.

EV: Mieluummin silti buuaus- tai vihellyskonsertti kuin ne helekatin vuvuzelat. Toivoisin myös hyvähenkisiä kisoja ilman huligaanien huutoa ja raggarien räyhyytä.

JA: Sama täällä. Puolan ja Unkarin kisoissa tavatut lihapääorkesterit pysykööt poissa stadioneilta.

EV: Mieluummin #bussi kuin #lihapäät. Onko kisastudiosi muuten valmisteltu huolella?

JA: Kyllä, kuvamateriaalia luvassa kunhan kisat saadaan käyntiin.

EV: Itsehän saatan silkkaa narsistisuuttani esitellä jossain vaiheessa virallisen #kisaneuleen, luonnollisesti Argentiinan väreissä.

JA: Voit lähettää sen Messille, ettei kirpun tarvitse palella katsomossa finaalia seuratessa.

EV: Kirppuja sulla on sanonko missä.

JA: Katsotaan tätä kisojen jälkeen. Tässä on niin monta peliä seurattavana, että liekö sitä ehtii vihtomaan Palloliiton saunaan kertaakaan kuukauden aikana.

EV: Jumanklavita minun kanssani käytetään potentiaalia oikein. Po. ”ehtineekö vihtomaan”.

JA: Kisoissa on varmasti monta joukkuetta, jotka eivät käytä potentiaaliaan oikein. Ainakin Ranska.

EV: Myötä- ja vihtamäessä?

JA: Selvä homma.