JA: Ja taas mennään. Saako jo tässä vaiheessa julistaa nämä MM-kisat kaikkien aikojen turnaukseksi?

EV: Tästä ollaan käyty mökillä kiivaita keskusteluja isäukon kanssa, hän kun tuppaa tuhahtelemaan tällaisille väitteille.

JA: Uuden sukupolven kaikkien aikojen kisat? Esimerkiksi vuoden 1970 hulinat kun on nähty vain videolta. Toki brassihipsterinä olen tätäkin turnausta hehkuttanut, vaikka en ollut tuossa vaiheessa edes pilke isäni silmäkulmassa.

EV: Luonnollisestihan parhaat kisat olivat silloin joskus vuonna Reiska-kollin pallit, kun putkiradiosta kuunneltiin. Mutta omasta mielestäni kyllä ainakin viihdyttävimmistä skaboista pitkään aikaan on kysymys, laadukkaita matseja.

JA: Kyllä, jatkopelit kauttaaltaan tasaisia, vaikka esimerkiksi jollekin Algerialle ei annettu ennakkoarvioissa mitään palaa Saksaa vastaan. Myös muuta draamaa ollut kerrakseen.

EV: Ja monta hienoa 0-0-matsiakin on nähty! Veskarit ovat nousseet suureen arvoon. Algerian kassari vaikutti muuten erinomaisen vekkulilta kaverilta. Ja miehet muutenkin, lahjoittivat kisabonuksensa Gazaan hyväntekeväisyyteen.

JA: Laurence Fishburne -kloonin jengi oli kyllä yksi kisojen väriläiskistä. Pelasti Afrikan maineen, jos nyt mantereen joukkueita voi ylipäätään tarkastella minkäänlaisena yhtenäisenä ryhmänä. Itsehän olen kyllä näin tehnyt taas.

EV: Ei myöskään sovi unohtaa tämän suomaa optiota spämmätä some täyteen suloisia aavikkoketun poikasia.

JA: Suarez-case alkaa olla jo aika hyvin käsitelty. Yhtään uutta puujalkavitsiä ei taida aiheesta enää irrota.

EV: Suarez on saattanut kyllä käydä täällä yöllä kylässä, sen verran syödyltä kaulani näyttää. Hyönteiskolli Reiska ei selvästikään ole suorittanut tehtäviään kunnolla.

Reiskan viikset ovat ainakin toistaiseksi vielä Fredin vastaavia komeammat. Pallopelit televisiossa eivät ole kollia kiinnostaneet.

Reiskan viikset ovat ainakin toistaiseksi vielä Fredin vastaavia komeammat. Pallopelit televisiossa eivät ole kollia kiinnostaneet.

JA: Pakko on ihmetellä Uruguayn joukkueen ja maan presidentin kommentteja tapauksesta. Heidän mielestään Nököhammas ei tehnyt mitään väärää. Jotenkin tällaiset kommentit laskevat koko uruguaylaisen futiksen arvostusta, ainakin meikäläisen pirtissä. Ja sieltä on paljastunut tukku aiempia tapauksia, joita on yritelty peitellä.

EV: Kyllä. Kaiken tämän keskellä mun käy kyllä aidosti Suarez’ta pikkuisen surku. Olisihan tuohon käyttäytymismalliin pitänyt aikaisemmin puuttua ja laittaa nollatoleranssi. Yst. terv. kukkahattutäti (amk).

JA: Näin on, jonkinlainen hoitojakso olisi ollut tarpeen. Entäs sitten Robben? Tarjoaisin tällekin ukkelille jotain terapiaa, kaatumatauti on pahanlainen. Meksikoa vastaan teki kuitenkin virenit eli kaatui ja voitti.

EV: Hollannilla ei tainnut olla selibaattimääräyksiä kuten meksikaaneilla, eli luulisi brasseista ainakin jonkinlaisen ”hoidon” kaljupäälle löytyvän. Josko vähän rentouttaisi ja himmaisi tuota kaatuilua.

JA: Tai sitten voivat lainata Scolarin tilaamaa psykologia, joka hälytettiin paikalle itkevien pelaajien takia. Siellähän brassit vollottavat ennen ja jälkeen pelin. Onnekseen ovat juuri ja juuri nykyisen komeusstandardin täyttäviä, jotta ei käy kuin Trifon Ivanoville, joka itki joka aamu peiliin katsoessaan – pelosta. Aärimmäisen hieno mies muuten, olen jo tainnut mainita tämän.

EV: Ilmeisesti Brasiliassa mies ei saa itkeä edes jalkapallon tähden.

JA: Toista se on Suomessa, jossa saa itkeä ja halata vain jääkiekkomaajoukkueen pelatessa.

EV: Kun Kolumbia voitti edellisen ottelunsa, näytettiin televisiossa itkevää keski-ikäistä miestä katsomossa. Liikutuin itsekin, oli se niin suloista.

JA: Liikutuin itse eniten meksikaanien itkuista, koska se tappio oli niin VÄÄRIN.

EV: Sydänten maailmanmestari, sanotaan.

JA: Kuka lienee sitten oikea mestari? Aika helppo on valita suosikit puolivälieriin, mutta Saksa-Ranska -ottelu on kyllä paha rasti näin huorausmielessä. Saksaan sekaantumiseen en kykene, mutta sikailevat ranskalaisetkaan eivät juuri sympatiapisteitäni ole saaneet. Giroud potki sveitsiläistä silmään ja Nigeriaa vastaan teloivat myös pari pelaajaa sairaalaan. Ihmeen vähän näistäkin on pidetty metakkaa.

EV: Itselläni on jotenkin ambivalentti suhtautuminen Saksaan. Toisaalta olen tykästynyt heidän peliinsä muuten ja seuraan bundespalloakin ihan mielelläni, mutta eihän sitä 1990 oikeusmurhaa vain ihan helposti hyvitetä. Ranskalaiset ovat kyllä kunnostautuneet sikailun sektorilla reippaasti. Ilmeisesti nuo on painettu vähän villaisella, ranskalaiset kun yleensä pelaavat suht siististi jos nyt jotain Zidanen aivopierupuskuja sun muita mielenhäiriöitä ei lasketa.

JA: Jotenkin tässä taas tulee väistämättä fiilis, että suurilla ja pienillä on erilaiset säännöt. Toki pääsääntöisesti tuomarit ovat onnistuneet näissä kisoissa aika hyvin.

EV: Kyllä, ja monissa peleissä on saanut pelata hyvinkin rumasti ennen pillin soimista.

JA: Tärkeintä, että linja on sama molemmille joukkueille. Joko on muuten kisaneule kohta valmiina? Argentiina ei ole vakuuttanut, joten saattaa tulla kiire sen kanssa, jos meinaat saada valmiiksi ennen argowagonin ajautumista betoniseinään. Messi on ollut hyvä, mutta muilla on hirveästi petraamista. Diegokin haukkui jo joukkueen.

EV: Nyt kävi niin, että kisaneule tuli jo melkein valmiiksi ennen mökille lähtöä, joten jätin sen kotiin odottelemaan puolivälierää. Tokihan tässä viikon aikana onkin sitten saatettu alulle kisaneuleet 2, 3 ja 4.  Tuon vihjauksen betoniseinästä kuittaan olankohautuksella..mutta ihan tosissaan, eihän tuo peli ole ollut valmista ja on liikaa Messin yksilöllisen taituruuden varassa.

JA: Belgian kone alkoi käynnistyä USA-pelissä. Ja siellä on vielä muun muassa Hazardista ulosmittaamatta paljon potentiaalia. Eli jatkoajalle mennään…mutta ei kirjoittelemaan.

EV: Totta. Belgia on voitoistaan huolimatta ollut minulle hiukan pettymys ennen tuota ottelua, jotenkin vaisun tuntuista on ollut meno. Jatkoajasta puheen ollen, törmäsin sellaiseen nettikommenttiin, jossa ilmeisen tosissaan väitettiin jääkiekon olevan siksikin futista mukavampaa katseltavaa, kun kendisteillä on pyöreämmät perät ja vantterammat selät. Ei ole vissiin törmännyt JÄRKÄLEMÄISEEN Hulkiin tämä analyytikko. Kaipaisin muuten ihan oikeasti selostajilta hieman variaatiota näihin Hulkin yhteydessä käytettyihin attribuutteihin. Esimerkiksi ”kolossaalinen” olisi erinomaisen pukeva ilmaus.

JA: Onhan tuolla ollut monta muutakin bodarin näköistä pelaajaa. Esimerkiksi azerbaidzhanilaiselta persjalkaiselta painonnostajalta näyttävä Uruguayn Arevalo Rios. Jos niinku lihaskimpuista diggailee.

EV: Kaikki urukhailaiset näyttivät bodareilta, kiitos niiden kohuwau-paitojen.

JA: Paidoista on olemassa kaksi teoriaa: seksin ohella voisi olla niin, että tuollaista ihonmyötäistä riepua on huomattavasti vaikeampaa repiä. Mene ja tiedä.

EV: Mutta mites tämä samba kuppi kuumaa -osasto? Vieläkö Costa Ricalla ja Kolumbialla riittää paukkuja välieriin?

JA: Costa Rican paukut on käytetty ja valitettavasti Hollanti pääsee nyt korjaamaan kahvisadon. Kolumbia-Brasilia fifty-sixty -peli. Olisi upea finaali. Taitaa kuitenkin mennä isännille tämä.

EV: Isännätkään eivät kyllä ole vielä esittäneet mitään maagista, joten saumat ylläripyllärille ovat olemassa.

JA: Ihan varmasti ja kertoimien ollessa kohdallaan laitan kahvirahat Kahvi-Teroille.

EV: Itselläni on mennyt vedonlyönnit kisojen aikana niin vihkoon, etten taida enää uskaltaa. Mutta eivätköhän brassitkin aisti tässä vaaran tuntua ja lähde peliin tosissaan. Hieno matsi tulossa huomenna.

JA: Näin viime yönä eroottissävytteistä unta siitä, että Brasilia voittaa kisat. Hulk repii tiukan paitansa ja muuttuu vihreäksi. Kaikki vihreillä ykköspaidoilla pelaavat ovat kuitenkin jo ulkona, joten tämä menee brasseille.

EV: Kauhistuttava painajainen.