Vakiointtäjät Elina Vainikainen ja Jaakko Alavuotunki paketoivat kisat sarjan nelososassa! Tekstin lopusta löydät Vasuri puhuu -blogin tähdistökentällisen, jolla kelpaa bussittaa.

EV: Gary Linekerkin pysähtyneen kellon tavoin osuu silloin tällöin oikeaan.

JA: Kyllä, Saksahan se meni ja voitti. Millaisia mietteitä? Viimeiset pari kertaa päädyttiin näissä vakiointtäjissä allekirjoittaneen unimaailman fantasioihin. Nyt tässä on fantasioitu unesta viime päivät. Eli kisaväsymys vaivasi viimeisellä viikolla pahasti.

EV: Eilen oli huomattavan tyhjä ja orpo olo, mutta eiköhän tästä selvitä divaripelien ja pätkivien pikselimössöstriimien väijymisellä. Klubi näköjään nuhjasi tasurin Makedoniassa ja huomenna pitäisi todistaa Viikinkien ryöstöretkeä Porissa.

JA: Nopea paluu päiväjärjestykseen edessä, perjantaina jo mennään. Ja perustyössähän tässä on jo ehdittu junnujen kanssa olla. Aika monta Saksa-paitaa bongattu muuten tänään.

EV: Täällä anoppilassa palloilee ainakin yksi Messi #10, eli ainakin pikkujunnujen sydämissä kirppu on yhä tappiosta huolimatta.

JA: Myös muutamat Neymarit vielä mukana, sekin kaikesta huolimatta.

EV: Messiä kävi kyllä pikkuisen sääliksi kun kävi sen pystinsä pokkaamassa. Ilmaisu ”silmissänsä orpo katse lapsen eksyneen” vilahti mielessä. Melkoinen henkinen paitsioansa.

JA: Minua säälitti koko Argentiinan joukkue. Miksi piti irvokkaasti seisottaa hävinnyttä jengiä nurmella vielä puoli tuntia pelin jälkeen? Zabaletakin törötti samassa asennossa minuuttikaupalla kuin suolapatsas tyhjä katse silmissään. Ja Messin valinta parhaaksi pelaajaksi oli myös tietynlainen nöyryytys. Tiesi itsekin, ettei ollut sen arvoinen. Neuerille tai Jamesille olisi pitänyt tämän pystin mennä.

EV: Tai Mascheranolle, jos argoista haluttiin valita. Messin kasvoista paistoi kyllä se, miten mahdoton tuollaisessa tilanteessa on toimia yhtään mitenkään järkevästi vaikuttamatta typerältä. Melko musertavassa paineessa joutui operoimaan. Mikä toki koski myös esityksiä kentän puolella.

JA: Enemmän oli Higuianin ja Palacioksen pupeltamisesta ehkä nyt kyse. Pari sellaista paikkaa, joista joku näätä nimeltä Klose olisi heilauttanut.

EV: Jep, eihän Messi pupeltanut, mutta eihän tuollaisia odotuksia voi ihminen täyttää.

JA: Ei ehkä tavallinen ihminen, mutta El Diego olisi täyttänyt. Mites tuo Kolumbian valinta fair play -joukkueeksi? Brasiliassa ei hirveästi diggailtu, kun juuri Kahvi-Terot potkivat Neymarin ulos. Jotain suuremman luokan ironiaa Sepp Blatterilta?

EV: Tai megatason trollausta. Blatterilla ei muutenkaan taida brasseissa hirveästi kavereita olla…

JA: Venäjällä ja Qatarissa sitäkin enemmän. Seppoa varmaan hymyilyttää se, että protestit vaimenivat kisojen loppua kohden. Johtuu tosin enimmäkseen siitä, että brassiviranomaiset laittoivat aika ison joukon ihmisiä telkien taakse hetkeksi aikaa. Eli FIFA voitti taas ja Seppo nauroi matkalla pankkiin.

EV: Nauramisesta tuli mieleen taas eräskin Mascherano, jolta uutisointien mukaan repesi Robbenin käsittelyssä perse. Itsellenikin käy noin usein Robbenia katsellessa.

JA: Mulla repeää verisuonet päästä. Pääsihän tuo hylje melkein kaikkiin tähtikentällisiin, tosin ei tämän blogin?

EV: Faktahan on siis se, että lekuri määräsi eilen allekirjoittaneelle tuhdin kipulääkityksen pakarasyistä. En nyt mitään kausaalisuhteita tässä ole esittämässä, mutta kuitenkin.

JA: Palataan vielä Saksaan. Erittäin nuori joukkue myös neljän vuoden päästä, joten pukkaako dynastiaa? Viekö Joker…Saksan ylivoima mielenkiinnon MM-kisoista jatkossa?

EV: Runko näyttää kyllä erittäin lupaavalta, enkä nyt siis puhu sexypöxy-Jogista. Lisäksi on mielenkiintoista nähdä, alkaako maalivahtipeli ylipäätään kehittyä enemmän Neuerin liberotyylisen ratkaisun suuntaan.

JA: Jep. Toisaalta ei tuossa yhtään helppoa matsia ollut, jos ei Brasilian koko lajin häpäissyttä esiintymistä lasketa. Saksa etenee jatkossa ennakkosuosikkina bratwurstin mittaisella erolla tulevaisuuden haastajiin.

EV: Ulvova Mülleri tulee lisäksi pistämään tulevaisuudessa Klosen ennätyksen historiaan. Saa ottaa talteen.

JA: Varmasti lähellä ilman pahoja loukkaantumisia. 24-vuotiaana kasassa jo 10 maalia.

EV: Ehtii helposti pelata vielä ainakin parit kisat, joten tasaisen tahdin taulukolla ohi mennään komeasti.

JA: Mikään ei ole kuitenkaan ikuista. Joskus Saksa on taas paska maa. Mylläri toivonee, että tämä ei tapahdu ihan heti. Toiset toivovat jotain muuta. Erot ovat kuitenkin aika pieniä huipputasolla nykyisin. Meksikon, Chilen ja Kolumbian jengit osoittivat tämän. Jokainen olisi voinut edetä todella pitkälle.

EV: Kyllä, ja aika moni asia on vähän tuuristakin kiinni. Eikä minulla mitään Saksaa vastaan ole, pelasivat kivaa futista ja suorittivat tasaisesti läpi turnauksen. Juhliva Angela Merkel vain aiheutti lievän raivokohtauksen, jonka turautin tappiotuskissani someen ja sain vastapalloon itkuraivarit ”kaiken politisoimisesta”. Äh, kunhan vitutti.

JA: Minusta se Blatterin kättelyklubi, jonka läpi mestarit ja häviäjät joutuivat kulkemaan, oli kaiken politisoimista. Miksei palkintoja voinut jakaa vaikka juuri mainittu Gary Lineker, koska Saksa voitti? Onneksi olivat kuitenkin jättäneet Putinin pois rivistöstä, vaikka stadionilla olikin.

EV: Eiköhän Putin saa oman osansa näistä rituaaleista neljän vuoden päästä, ja korkojen kera…näen tästä mielikuvasta taatusti painajaisia ensi yönä.

JA: Ne kisat tulevat olemaan irvokas näytelmä. Ja Qatarin osalta eivät enää sanat riitä. Hollannin joukkueelle tarjottiin avaruusmatkaa, jos olisivat voittaneet mestaruuden. Tämä optio ei nyt toteutunut, joten kuuraketilla voisi ampua Blatterin jonnekin päin linnunrataa.

EV: Laitetaan koko FIFA:n johtoporras samaan pakettiin ilman paluulippua. Haluaisin uskoa, että väkisin lähivuosina tuo korttitalo tulee tavalla tai toisella sortumaan. Kysymys on ennemminkin siitä, miten pian. Mutta annetaanpa tässä yhdelle virallisluonteiselle taholle kiitosta, nimittäin kotoinen Yleisradiomme hanskasi nämä kisat ison käden arvoisesti.

JA: Kyllä, kauttaaltaan laadukasta tuotantoa. Hatunnoston arvoinen suoritus. Toivottavasti jatkossakin kisat nähdään Ylellä, eikä jossain hornulakanavalla.

EV: Ja esimerkiksi Ato Pohja paljastui vallan loistavaksi kommentaattoriksi, mikä toki asiantuntijapiireille ei ollut yllätys – onhan miehellä takanaan suomen kielen opintojakin. Sitä en tiedä, mistä mies on hankkinut tabletinkäsittelytaitonsa. Visuaalisen suunnittelun puolellekin voisi olla annettavaa.

JA: Ato voisi suunnitella jonkun mukavan fantasian, jotta tästä päästään takaisin suomifutisjunaan ilman ongelmia.

EV: Onko tämä se kuuluisa Tampuriinin suklaajuna?

JA: Sehän puksuttaa jo raiteella neljä kohti uusia haasteita.

Vasuri puhuu -blogin tähdistökentällinen MM-turnauksessa 2014 (formaatio 3-2-4-1):

———————–Neuer (GER)————————

—Vlaar (HOL)—Yepes (COL)—Hummels (GER)—-

————–Mascherano (ARG)—Vidal (CHI)——

Neymar (BRA)-Messi (ARG)-James (COL) -Kyut (HOL)

—————————Müller (GER)——————-

Ja sitten ne takit. Tää oli tässä, kattellaan parin vuoden päästä uusiksi thumbup