Päätoimittaja jättää huomiotta VASin puoluevaltuuston päätöksen, joka sulki F-35 hävittäjän pois ja vaati:

1. ENNEN päätöksentekoa ON julkisesti selvitettävä kustannuksiin liittyvät epäselvyydet ja hankinnan ilmastovaikutukset,

2. Hävittäjävalinnan ON tuettava Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaa, jonka pohjana on Suomen sotilaallinen liittoutumattomuus,

3. Hankinnoilla EI sidota Suomea suurvaltapoliittisiin eturistiriitoihin.

VAS ja ministerit ovat jo hallitusneuvotteluissa tietäneet kuinka tämä asia etenee. Hallitusohjelma jätti vielä auki monet eri vaihtoehdot. Syystä tai toisesta asiasta ei herätetty minkäälaista keskustelua useista pyynnöistä huolimatta.

Äkkiväärää??

Juuri tämä tehty päätös on äkkiväärä. Se poikkeaa töysin vasemmiston pitkästä ulko- ja turvallisuuspoliittisesta linjasta ILMAN että sitä en edes vaivauduttu selittämään. Emme voi selittää ulko- ja turvallisuuspoliittisia päätöksiä sosiaalipolitiikalla.

Vasemmistoliitto menetti nyt puheoikeutensa rauhasta ja sitoutui Kokoomuksenkin juuri ennen hankintaa julistamaan periaatteeseen: varustaudu sotaan säilyttääksesi rauhan. Tämä sodanrealismin periaate johti viime viime vuosidalla Euroopan kahteen maailmansotaan ja sen jälkeen lukemattomiin pienempiin konflikteihin.

Vasemmisto ja siten myös Vasemmistoliitto on kansainvälinen liike. Me varustaudumme rauhaa varten. Olemme aina uskoneet siihen, että eivät vain kansakunnat tee historiaa vaan tavoitteena on aina ollut avata tie ihmiskunnan historian aloittamiseen. Tavoite, joka on nyt ajankohtaisempi. välttämättömämpi ja pakollisempi kuin koskaan aikaisemmin. Ihmiskunnan on tehtävä sovinto luonnon kanssa, siihen ei yksikään kansakunta yksin pysty. Tämä on rauhanrealismia.Siis äkkivääryyden sijaan johdonmukaisuutta ja puolueen päätösten noudattamista.