Saatteeksi: Euroopan vasemmisto on moninaisia kertoja yrittänyt löytää yhteistä näkymää tulevaan Eurooppaan. Tässä yksi viimeisimmistä: DIEM25:n juuri julkaistu uusi manifesti. Palaan asiaan (raakakäännös tiivistelmästä mvv).

 

MANIFESTI EUROOPAN DEMOKRATISOIMISEKSI

 

Eurooppa demokratisoituu, kun sen nykyoligarkia kaadetaan!

Kaikista inflaatioon, siirtolaisuuteen, populismiin, ilmastonmuutokseen, pandemioihin, turvallisuuteen ja terrorismiin liittyvistä huolenaiheistaan ​​huolimatta vain yksi asia pelottaa Euroopan mahtavia: demokratia!

He puhuvat demokratian nimissä, mutta vain kieltääkseen sen käytännössä. He yrittävät muokata, korruptoida ja manipuloida demokratiaa omaksi edukseen.

Meille uskoteltu taistelu ”liberaalien” ja ”oikeistopopulistien” välillä on valhe: riippumatta siitä, kuka ”voittaa”, epädemokraattinen, läpinäkymätön päätöksentekojärjestelmä jää voimaan. Se on otettu käyttöön estämään tavallisten ihmisten pääsemästä hallitsemaa omaa elämäänsä.

Tämän hinta ei ole vain demokratian loppu, vaan myös pysyvä taloudellinen taantuma, sosiaalinen pysähtyneisyys, teknologinen jälkeenjääneisyys ja ilmaston tuhoutuminen – meille luvatun eurooppalaisen hankkeen täydellinen tappio.

Onneksi on toinenkin tie. Sellainen, jota tämä ”virallinen Eurooppa” vastustaa kaikella autoritaarisella ajattelutavallaan: demokraattinen vallankumous!

Siksi DiEM25 luotiin. Sen rohkeana tavoitteena on puolustaa tavallisten ihmisten tarpeita tätä voimakasta harvainvaltaa vastaan. Vuonna 2016 perustettu DIEM25 on kotoisin kaikkialta Euroopasta, kauempaakin, ja meitä yhdistävät erilaiset kulttuurit, kielet, aksentit, poliittiset puolueet, ideologiat, ihonvärit, sukupuoli-identiteetit, uskonnot ja valmiudet. Yksi yksinkertainen, radikaali idea toi meidät yhteen ja siitä tuli DiEM25:n perusta: Eurooppa joko demokratisoituu tai se hajoaa. Demokratia tarkoittaa ”monenvaltaa”, jonka lähteenä ovat jo määritelmän mukaisesti köyhempi väestö. Sen vastakohta on oligarkia, joka tarkoittaa ”harvainvaltaa”, määritelmän mukaisesti juuri rikkaammat. Eurooppalaisille väitetään, että elämme demokratioissa, toisin kuin ne siellä idässä, joita hallitsevat slaavilaiset oligarkit. Tämä on valhe.

Oikeusvaltio on onneksi paremmin vakiintunut Euroopassa. Mutta todellisuudessa eurooppalaiset elävät oligarkioissa, joissa järjestetään satunnaisia ​​vaaleja, joiden tulokset jätetään huomiotta, jos ne ovat vastoin Euroopan oligarkkien etuja.

Tämän synkän todellisuuden varjossa päivitämme nyt yksinkertaista radikaalia ideaamme: Euroopan demokratisoimiseksi meidän on kukistettava oligarkia.

Meitä inspiroi visio Euroopasta, joka edustaa järkeä, vapautta, suvaitsevaisuutta ja mielikuvitusta. Tämän Euroopan tekee mahdolliseksi aito solidaarisuus, avoimuus ja aito demokratia.

Kehotamme ihmisiä Euroopassa, ja kauempaakin, liittymään meihin, jotta voimme yhdessä pysäyttää autoritaarisuuden nousun, oli se sitten ”liberaalia” tai populistista.

Kehotamme teitä näkemään, että se, mikä alkaa pelkästä vastustuksesta nykyiselle kauhealle järjestelmällemme, tuottaa maailman, jossa uusi järjestelmä voi alkaa palvella ihmisiä niin kuin sen pitääkin.

Jos olet valmis ja halukas auttamaan meitä tämän muutoksen johtamisessa, liity tähän uuteen visioon DiEM25:stä – liikkeestä, joka on radikaalimpi, taistelevampi ja valmiina vuoden 2022 maailmaan ja sen jälkeiseen maailmaan.

Liity meihin. Tartu tilaisuuteen!

 

Viite

https://diem25.org/wp-content/uploads/resources/DiEM25_Manifesto_2022/EN/DiEM25_Manifesto_2022_simplified.pdf