Michael von der Schulenburg, Hajo Funke, Harald Kujat – Peace For Ukraine

Kirjoittajat:

Michael von der Schulenburg on entinen YK:n apulaispääsihteeri, joka työskenteli yli 34 vuotta Yhdistyneissä Kansakunnissa ja vähän aikaa sitten Etyjissä monissa maissa sodassa tai sisäisissä aseellisissa konflikteissa, joissa on usein mukana hauraita hallituksia ja aseellisia ei-valtiollisia toimijoita.

Hajo Funke on Otto-Suhr-instituutin / Freie University Berlinin valtiotieteiden emeritusprofessori

Kenraali (ret.) Harald Kujat oli Bundeswehrin ja Naton korkein saksalainen upseeri

Artikkelin johtopäätökset:

JOHTOPÄÄTÖKSET: MENETETTY MAHDOLLISUUS

”Julkisesti saatavilla olevien raporttien ja asiakirjojen perusteella ei ole vain selvää, että sekä Ukrainan että Venäjän puolelta oli vakava neuvotteluhalu maaliskuussa 2022. Ilmeisesti neuvotteluosapuolet sopivat jopa sopimusluonnoksesta ja kansanäänestyksestä.  Zelenski ja Putin olivat valmiita kahdenväliseen tapaamiseen viimeistelläkseen neuvottelujen tuloksen. Tosiasia on, että neuvottelujen päätulokset perustuivat Ukrainan ehdotukseen, ja Zelenski tuki niitä rohkeasti venäläisten toimittajien haastattelussa 27. maaliskuuta 2022, vaikka Nato päätti vastustaa näitä rauhanneuvotteluja. Zelenski oli ilmaissut samanlaisen tuen jo etukäteen puumerkillään, joka todistaa, että Istanbulin neuvottelujen suunniteltu tulos vastasi varmasti Ukrainan etuja. Tämä tekee lännen interventiosta, joka esti sodan varhaisen päättymisen, Ukrainalle vielä tuhoisamman. Venäjän vastuuta kansainvälisen oikeuden vastaisesta hyökkäyksestä ei suhteuta se seikka, että vastuuta Ukrainan länsimaisten kannattajien aiheuttamista vakavista seurauksista on laskettava myös sodan jatkamista vaatineille valtioille. Sota on nyt saavuttanut vaiheen, jossa vaarallinen eskalaatio ja vihollisuuksien laajeneminen voidaan estää vain tulitauolla. Nyt saattaa olla viimeinen ajankohta, kun rauhanomaiseen ratkaisuun voidaan päästä neuvottelujen kautta. Rauhanehdotuksia on Kiinasta, Afrikan unionista, Brasiliasta, Meksikosta, Indonesiasta ja Vatikaanin kutsusta kehitetty ehdotus jo kesäkuussa 2022. Tämän vuoden lokakuun 3. päivänä esitimme Saksan hallitukselle oman rauhanehdotuksemme, joka yritti sisällyttää kaikki muut aiemmin tehdyt rauhanehdotukset.”

 

… mitenkäs Henry Kissinger totesikaan: ”On vaarallista olla Yhdysvaltojen  vihollinen, mutta liittolaisuus on kuolemaksi”

Palaan asiaan.