Presidentti Joe Biden  TIME -lehden haastattelussa 05.06.2024:

”Nato on huomattavasti vahvempi kuin silloin, kun astuin virkaan, pistin sen yhtenäiseksi. En vain vahvistanut uudelleen sitä tosiasiaa, että se oli maailman historian vahvin liitto, vaan pystyin laajentamaan sitä. Kun olin yhdessä G7-kokouksessa Euroopassa, kun palasin, soitin Suomen presidentille, koska, kun olin tavannut Putinin aiemmin vuonna, hän sanoi haluavansa nähdä Naton Suomettamisen. Sanoin hänelle, että hän ei tule saamaan Suomettamista vaan Suomen Natottamisen. Ja kaikki ajattelivat, myös te, että olin hullu. Ja arvaa mitä? Minä tein sen. Minä tein sen.” (1, kurs. mvv)

… siis Suomen Natottamisen. Yllättäen Biden ei kuitenkaan kannata Ukrainan jäsenyyttä NATOssa:

Haastattelija: ”Joten mikä on loppupeli Ukrainassa ja miltä siellä näyttää rauha?

Biden: Rauha näyttää siltä, että Venäjä ei koskaan, ei koskaan, ei koskaan miehitä Ukrainaa. Tältä rauha näyttää. Ja se ei tarkoita Natoa, että he ovat osa Natoa, se tarkoittaa, että meillä on suhde heihin kuten muihinkin maihin, joille toimitamme aseita, jotta he voivat puolustautua tulevaisuudessa. Mutta ei ollut niin, jos huomaatte, minä olin se, … juuri se, joka sanoi, etten ole valmis tukemaan Ukrainan NATOsoimista” (1)

Mitä meidän pitäisi ajatella siitä, että Biden ei kannata Ukrainan NATO jäsenyyttä, mutta on päättäväisesti ajanut Suomen jäsenyyttä?

Haastattelusta saa käsityksen, että Biden aktiivisesti painosti Suomen presidenttiä saadakseen Suomen NATOn jäseneksi, jotta Putinin ehdottama NATO:n suomettaminen ei edistyisi, ts. että ajatus NATO:sta yleiseurooppalaisena sotilasliittona ei edistyisi vaan että NATO on ja pysyy USA johtoisena sotilaallisena liittokuntana.

Se, että Biden torjuu Ukrainan NATO -jäsenyyden, ts. sen, että USA sitoutuisi lähettämään omia joukkojaan sotarintamalle Ukrainaan, mutta samalla lupautuu – ei sitoudu – NATO:n ja DCA -sopimuksen kautta tekemään sen Suomeen, NATO:n uuteen eturintamamaahan, merkitsee USA/NATO:n Euroaasian patoamispolitiikan painopisteen siirtymistä Mustalta mereltä Itämerelle ja Arktiselle alueelle.

Suomesta tehdään nyt seuraava pelinappula USA:n ja Kiinan hegemoniataisteluun. Suomi on ilmoittanut täyttävänsä velvoitteensa, onhan täällä tunnetusti paljon reservejä tykinruuaksi.

Ukrainan tie Suomen tie?

Viite

The Time Magazine  2024. the Full Transcript of President Joe Biden’s Interview With TIME The Times magazine 05.06.2024/Staff

https://time.com/6984968/joe-biden-transcript-2024-interview/