HS jättää jälleen asiat puolitiehen kertoessaan Perussuomalaisten viehtymyksestä uhkailla meitä pohjoisen valkoisia miehiä väestönsiirroilla. (1)

Me valkoiset eurooppalaisethan olemme jo toteuttaneet väestönvaihdon Yhdysvalloissa 1800 -luvulla, jolloin alkuperäisväestö tuhottiin intiaanisodissa. Eikä tämä ole ainoa, muistakaamme esim. Etelä-Afrikan rotusortohallinnon bantustaneja.

Maapallolla on pian 10 miljardia ihmistä. Maapallon väestön räjähdysmäinen kasvu on suoraa seurausta 1900 -luvun tärkeimmästä keksinnöstä, ammoniakkisynteesistä, typen sitouttamisesta suoraan ilmasta lannoitteisiin ja ns. Vihreän aallon käynnistymisestä toisen maailmansodan jälkeen. (2)

Jos luonnon kestävyyden rajoja noudatettaisiin tiukasti, nykyinen elintarvikejärjestelmämme voisi tarjota tasapainoisen ruokavalion vain noin 3,4 miljardille ihmiselle. Meidän pitäisi kuitenkin pystyä tarjoamaan ruokaa noin 10,2 miljardille ihmiselle. Se on mahdollista, mutta ei ilman radikaaleja uudelleenjärjestelyjä koko elintarvikejärjestelmässä. Keskeisiä edellytyksiä ovat alueellisesti uudelleen jaettu viljelysmaa, parannettu vesiravinteiden hallinta, ruokahävikin vähentäminen ja ruokavaliomuutokset. (3)

Suomessa minimitoimeentuloraja on noin 28€ päivässä. Vuonna 2017 maailman väestöstä 88% tuli toimeen vähemmällä. Noin 5600 miljoonaa ihmistä asui maissa, joissa 90% ansaitsi vähemmän. Mitä pitäisi tehdä, että edes Suomen tuolloinen tilanne – siis 77% ansaitsisi vähintään ja 23% alle 28€ päivässä – saataisiin yleiseksi tasoksi maailmassa, siis suomalainen minimitulotaso kriteeriksi ja vielä niin, että hyväksyisimme sen alituksen noin yhdellä viidestä maailmassa? Tuotantoa tulisi lisätä ja paljon. Nykyinen tuotanto tulisi vähintäänkin viisinkertaistaa.  Se on mahdotonta. (4)

Jotta tilanne tulisi kirkastetuksi, ottakaamme vielä esimerkki lemmikkieläinten maailmasta. Oletetaan, että Yhdysvalloissa asuvat koirat muodostavat oman kansansa, ”Koiramaan”, ja niiden keskimääräiset ylläpitokustannukset edustavat tämän koirakansakunnan keskimääräisiä tuloja. Heidän tulonsa asettaisivat Koiramaan selkeästi keskituloiseksi kansakunnaksi, Paraguayn ja Egyptin kaltaisten maiden yläpuolelle. Itse asiassa Koiramaan, tämän yhdysvaltalaisen koirakansakunnan, tulot asettaisivat sen asukkaat, koirat, parempituloisiksi kuin 40% maailman väestöstä. Ja jos keskitymme yksinomaan terveydenhuoltomenoihin, ero kasvaa valtavaksi: keskimääräiset vuotuiset menot Koiramaassa olisivat korkeammat kuin terveydenhuoltomenot maissa, joiden osuus maailman väestöstä on yli 80 prosenttia. (5)

Mitä tämä tarkoittaa? Puheet salaliitoista ja väestönsiirroista peittävät varsinaisen eksistentiaalisen ongelmamme: Meidän on pystyttävä juuriin menevään, radikaaliin kansojenväliseen ja kansojen sisäiseen luonnonresurssien käytön uudelleenjakoon. Joudumme pakosta – ennemmin tai myöhemmin, hyvällä taikka pahalla – hyväksymään ekologisen realismin.

 

Riikka Purra twiittasi vuona 2019 leikkisästi:
”Voin puhua ihan molemmista. Tässä lyhyt selvitys sinulle: Väestönmuutos = väestö muuttuu. Kun väestö muuttuu tarpeeksi = väestö vaihtuu. Todella jännää.” (5)

Nyt, käydyn ilmastoabortti –keskustelun jälkeen, hän twiittaa:
”PS puhuu huonon maahanmuuttopolitiikan seurauksista, joita Suomelle ja muille länsimaille aiheutuu. Haluamme korjata ongelmia ja muuttaa politiikkaa. Käytämme virallisia tilastoja. Emme usko salaliittoihin tai edistä niitä. Ne näyttävät kiinnostavan vasemmistoa ja osaa mediasta.” (6)

Aluspaidan teksti ”Todella jännää” on siis vaihtunut: ”Käytämme virallisia tilastoja”.

Kun maahanmuutto ja siten väestökysymykset ovat Perussuomalaisten indentiteettipolitiikan iholle kirjoittettua tatuointia, niin aluspaidan vaihtaminen ei ratkaise Perussuomalaisten ongelmaa. Ja mikä se on? Perussuomalaiset eivät halua sitoutua ihmisoikeuksiin (dignity) eikä siten ekologiseen demokratiaan: kohtuus kaikessa, kaikille, kaikkialla, alati.

Viitteet

(1) Niemi. L. 2023. Supo varoitti väestön­vaihto­teoriasta jo vuonna 2021 – Tästä salaliitto­teoriassa on kyse. HS 02.07.2023.

(2) Klemola, K. 2007. 1900-LUVUN TÄRKEIN KEKSINTÖ  Fritz Haberin ja Carl Boschin testamentti ihmiskunnalle. Teknillisen kemian laboratorio Kemiantekniikan osasto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.

http://kimmoklemola.fi/data/documents/Haber-Ertl-20071021.pdf

(3) Gerten, D., Heck, V., Jägermeyr, J. 2020. Feeding ten billion people is possible within four terrestrial planetary boundaries. Nat Sustain 3, 200–208. https://doi.org/10.1038/s41893-019-0465-1).

(4) Roser, M. 2021. How much economic growth is necessary to reduce global poverty substantially?
https://ourworldindata.org/poverty-minimum-growth-needed

(5) Korzeniewicz, R. P., Moran, T. P. 2009. Unveiling Inequality. Russell Sage Foundation. Kindle Edition.

(6) Purra, R. 2019 Twiitti 30.06.2029

https://twitter.com/ir_rkp/status/1145416630517846017?s=61&t=EN1LAzsvlq0vv-77Ut4-bA

(7) Purra, R. 2023. Twiitti 02.07.2023.

https://twitter.com/ir_rkp/status/1675416895107768320?s=61&t=4HOTlap7ludargXrIt0EoQ