MTV-Uutisten mukaan:

”Vasemmistoliitto on perinteisesti vastustanut sotilasliittoja, mutta on valmis harkitsemaan Nato-jäsenyyttä muuttuneessa tilanteessa.

– Olemme tyytyväisiä tehtyyn ulko- ja turvallisuuspolittiseen selontekoon. Kun Venäjän hyökkäyksen akuutein vaihe on ohi, katsotaan, onko syytä muuttaa kurssia. Tilanne käydään avoimesti läpi, kertoo Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Jussi Saramo.

– Kaikissa tilanteissa omia rajoja on pystyttävä puolustamaan itse. Naton jäsenenä meidän olisi otettava vastuuta myös esimerkiksi Baltian ilmapuolustuksesta, Saramo jatkaa.”

…ja minä jatkan Vasemmistoliiton periaateohjelmalla:

”Kaiken kehityksen ja ihmisyyden ensimmäinen edellytys on rauha. Vasemmistoliitto on rauhan kannalla sotaa ja militarismia vastaan. Haluamme purkaa sotilasliitot, edistää yleistä aseidenriisuntaa ja Yhdistyneiden Kansakuntien periaatteiden kunnioittamiseen perustuvaa maailmanrauhaa ja kansainvälistä turvallisuutta.”

Vasemmistoliiton NATO -optio on olla liittymättä mihinkään sotilasliittoon. Ilman periaateohjelman muutosta ei edes keskustelu liittymisestä NATO:on ole mahdollista vaan keskustelu siitä mitä meidän tulisi kansainvälisesti tehdä jotta liittyminen sotilasliittoon on tarpeetonta.

Puoluejohdon olisikin syytä keskittyä tähän periaateohjelman linjaukseen … odotan aloitteita!

Viite: