Helmikuussa tapasin sisäministeri Kai Mykkäsen ja ojensin hänelle adressin, johon kerättiin viikossa n. 5000 allekirjoitusta.

Linkki: Kansan Uutiset uutisoi tapahtuneesta

Itohan Okundaye on antanut äänensä ja kasvonsa ihmiskaupalle, sekä pakkoprostituutiolle, ja on pienen Suomessa syntyneen poikansa kanssa siksikin erittäin vaarallisessa asemassa, jos Suomi toteuttaa pakkopalautuksen, joka hänelle on määrätty.  Hän on kotoisin Nigeriasta, lähtenyt valheellisten lupausten myötä matkalle, josta on joutunut maksamaan kymmeniä tuhansia euroja seksiorjatyöllä.  

Hän pääsi turvaan Suomeen, mutta sai käännytyksen takaisin Italiaan.  Sieltä hänet palautettiin taas Suomeen ja nyt häntä odottaa uusi käännytys.  Tällä välillä hän on rohkeasti antanut äänensä ihmisoikeusrikoksille ja on siksi vaarassa kansainvälisen rikollisuuden edessä.  Ihmiskauppa on julmaa bisnestä.  Ikävämmän tapauksesta tekee se, että hänelle ei annettu Suomessa mahdollisuutta ajantasaiseen suulliseen kuulemiseen.

Adressiin kerääntyneet kommentit kertovat suomalaisten mielipiteen.  Me haluamme tarjota kodin vakavan väkivallan uhassa eläville naisille. Ministeri lupasi katsoa tapausta, mutta nähtäväksi jää, vaatiiko hän oikeutta, eli suullista kuulemista.

ALLA ADRESSIIN TULLEITA KOMMENTTEJA ALLEKIRJOITTAJILTA:

Ihmiskaupan uhrit tarvitsevat ja ansaitsevat turvapaikan Suomesta

Järkeä ja empatiaa päätökseen tekoon !

Itohan Okundayeta ei pidä pakkopalauttaa Italiaan vaan hänelle pitää myöntää oleskelulupa Suomeen.

Sivistyneen maan tunnusmerkki ei ole härveleiden määrä vaan moraalinen selkäranka ja laupeus kärsiviä kohtaan.

Pidetään tämä kovia kokenut fiksu nainen ja hänen suomalainen lapsensa turvassa Suomessa! Lisää lapsiahan meillä kaivataan

Pakkopalautus sotii monta tärkeää arvoa vastaan mutta loukkaa myös YK:n julistus lasten oikeuksista!

Auttamisjärjestelmien tulee olla haavoittuvuuden tunnistamisen ammattilaisia, eikä harrastaa taktikointia vastuun välttämiseksi ja inhimillisen kärsimyksen lisäämiseksi.

Ihmiskaupan uhrit tarvitsevat turvaa. Suomessa syntyneiden ja kasvaneiden lasten tulisi saada kansalaisuus ja Suomen oikeusturva.

Olisiko aika tarkastella asioita myös inhimillisyyden kannalta? Muutosta tarvitaan, tällainen ei sovi ainakaan minun oikeustajuntaani ja omalletunnolleni.

Ajatelkaa lapsen etua ensisijaisesti.

Lapsi on syntynyt ja kasvanut Suomessa. Palautus pitää perua erityisesti lapsen takia!

Suomi on ratifioinut lasten oikeuksien julistuksen. Miten on mahdollista, että Suomessa syntynyt, pelkästään Suomessa asunut viisivuotias karkotetaan toiseen maahan?

Ei pikkulapsia ihmiskauppiaiden keskelle Italian kaduille, kiitos.

Ihmiskaupan uhri tarvitsee turvaa ja mahdollisuuden elää rauhallista, tulevaisuudenuskoista elämää.

Toimikaa oikein ja keskeyttäkää Ihtohan Okundayan ja hänen poikansa pakkopalautus. Annetaan heille mahdollisuus rakentaa elämä Suomessa!

Antakaa hänen ja poikansa jäädä Suomeen. He ovat kärsineet tarpeeksi. Antakaa heille tulevaisuus ja toivo.

Mielellään voisi yrittää kohdella näitä ihmiskaupan uhreja kuin ihmisiä! Siis ihan vain inhimillisesti!

Tästä ei pitäisi olla kysymystäkään mikä on oikea päätös. Pyydän ja vaadin että Itohan saisi jäädä suomeen.

Osoittakaa inhimillisyytenne. Nyt.

Se, miten Suomessa turvapaikanhakijoita kohdellaan, on todella, todella järkyttävää ja häpeällistä! Niin julmaa ja ala-arvoista toimintaa, että on vaikea käsittää kuinka tällaista voi tapahtua?! Olen uskonut asuvani sivistysvaltiossa, mutta en tunne tätä maata enää.

Hänellä on oikeus onnelliseen elämään. Ihmiskauppa ei ole hyväksyttävä asia.

Ei lisätä näiden ihmisten tuskaa

Ihmisyyttä ja oikeudenmukaisuutta! Emme voi toimia näin.

Oikeusvaltiossa näin ei saa toimia.

Minun oikeustajuuni ei sovi lasten ja heidän vanhempiensa palauttaminen.

Suomen maahanmuuttoviraston toiminta on häpeällistä ja ihmisoikeuksia loukkaava.

Hur kan ni sova om nätterna ifall ni gör såna här beslut?

Ketään ei saa lähettää hyväksikäytettäväksi tai seksiorjaksi. Haluamme inhimillistä maahanmuuttopolitiikkaa!

Nämä ihmiset ovat oikeutettuja ihmisarvoisen elämään. Tiedätte kyllä sen. Minulla yksittäisenä ihmisenä ei ole mitään mahdollisuutta pelastaa näitä naisia, mutta teillä on.

Ihmiskaupan uhrien on saatava turvapaikka!

Humanitaariset arvot palautettava kriteereiksi maahanmuuttajia arvioitaessa.

Ihmiskauppa on rikos. Uhria on autettava ja tuettava, ei rangaistava! EI SAA PALAUTTAA, VAAN ANNETTAVA TURVAPAIKKA!!!

Käsitelkää tapaus kunnolla! Turvapaikka-asioita ei voi automatisoida!

Ihmiskaupan uhria ei voi palauttaa sinne missä hänen itsemääräämisoikeutensa on häneltä riistetty ja myyty. Olen hyvin pettynyt Suomalaiseen ihmisoikeusjärjestelmään saadessani huomata, että tämä on kysymys, joka vaatii kanslaisten puuttumista. Tekijöiden koston tai uudelleen ihmiskaupan uhriksi joutumisen riskit ovat liian suuret, puhumattakaan henkisestä kärsimyksestä, jonka joutuu käymään läpi joutuessaan takaisin trauman lähteelle.

Tämä käännytys ei ole oikein

Maahanmuuttolainsäädännön sekä päätösten tulisi heijastaa aikaansa ja tasa-arvoa. Minkälainen maa Suomi on? Voimmeko puhtain käsin lähettää Itoyan sekä hänen 4-vuotiaan SUOMALAISEN lapsen epävarmuuteen?

Vaadin ehdottomasti, että tätä ihmistä ei palauteta. Suomella ON varaa pitää hänet

Nyt vauhtia näihin myönteisiin päätöksiin ja ammattitaidottomat käsittelijät migristä pois!! Nimimerkillä oma perheole käsittelyssä jo korkeimmassa ho:sa!!! Siksi koska rasisitiset tarkastajat rikkovat suomen lakia eivätkä anna puolisolleni olea !!!

”Life is a flow of love” Hur kan ni skicka iväg en ensam mamma med sitt barn, har ni inget vett och inget hjärta. Detta är inte rätt och det hoppas och vill jag tro att ni inser. Men varför ska det gå så här långt? Var går det fel? Jag skulle vilja ställa dem till svars som tar dessa beslut. Ansvariga! Välkomna till Kristinestad och förklara för oss VARFÖR? Hur tänker ni?

Låt Itohan Okundaye och pojken stanna här!

Låt mor och barn få stanna i Finland

Inga kvinnor och barn ska utvisas från Finland.

Pakkopalautus pitää keskeyttää ja antaa molemmille pysyvä oleskelulupa. Inhimillisyyttä peliin ja ihmisoikeudet kunniaan!

Tämä ihminen ja hänen lapsensa tarvitsevat suojaa ja turvaa Suomelta.

Katsokaa asioita kokonaisuutena ja tehkää inhimillisyyteen perustuvat päätökset. Lainaan adressin tekstiä: ”Ihmiskaupan uhrit tarvitsevat turvaa. Suomessa syntyneiden ja kasvaneiden lasten tulisi saada kansalaisuus ja Suomen oikeusturva.”

Kuinka voi olla mahdollista, että ihmiskaupan uhri palautetaan Suomesta?

Kyseinen palautus on epäinhimillinen ja vaarantaa sekä turvapaikanhakijan että tämän Suomessa syntyneen ja kasvaneen lapsen psyykkisen terveyden. Suomessa hänen olisi mahdollista saada tukea traumaattisen menneisyyden kohtaamiseen ja mahdollisuus hyvään elämään ja hyvään vanhemmuuteen, hänen lapsellaan on täällä koko elämä. Päätös vaarantaa käytännössä Suomalaisen lapsen kasvun ja kehityksen. Se on yksiselitteisesti väärin.

Inhimillisyys voittakoon.Millaisiin oloihin ollaan lähettämässä lastaja mikä onhänen/heidän tulevaisuutnsa Italian slummeissa.Äiti hyvin sopeutunut Suomen oloihin ja tulisi varmaan tekemään osuutensa esim hoitoalan pahenevan tilanteen korjaamisessa. Armo On tarpeen meille jokaiselle

Naisten, ihmisyyden ja humanitaarisuuden puolesta

Naisten ja lasten oikeuksia on suojeltava, heidät ei pidä palauttaa Italiaan!

Hei, on todella epäinhimillistä kieltää turva ihmiskaupan uhrilta.

Jos jollekin pitäisi tarjota turvaa, niin nuorille ihmiskaupan uhreiksi joutuneille naisille.

HÖR HENNE, SE HENNE! SE DEM! LYSSNA!

Älkää tehkö päätöstä josta Suomen on hävettävä tulevaisuudessa!

Järki käteen. Miten ihmiskaupan lähteestä ihmiskaupan keskuksen kautta tullut ihminen voisi selvitä pienen lapsensa kanssa palautettuna tuohon ihmiskaupan keskukseen tai vielä pahempaa, kotiseudulleen?

Ni, som bestämmer , låt Itohan Okundaye och hennes son stanna i Finland. Hennes son är född här i vårt land och vuxit upp här. Låt dem stanna här- ett liv som prostituerad- är inget liv. Hon och hennes son har rätt att få ett tryggt liv tillsammans i vårt trygga land. Tänk efter: ” hur skulle du vilja ha det om det gällde din dotter och din dotterson?” Behandla andra som du själv vill bli behandlad!

Otroligt att Migri tänker utvisa mamman och barnet

Inhimillisyys edelle päätöksiä tehdessä. Ajattele aina, mitä jos tämä tilanne olisi käynyt omalle kohdalle – kuinka toivoisit päättäjien toimivan. Iloa ja valoa vuoteen 2019!

Toivon että näette ja ymmärrätte kuinka tärkeää on tukea tätä nuorta rohkeaa naista , joka kasvoillaan ja nimellään on uskaltanut lähteä muuttamaan ja murtamaan ihmiskaupan rikollista rinkiä

Låt Itohan stanna. Det är det enda rätta och medmänskliga.

Suomessa syntynyttä lasta ei saa pakolla lähettää pois Suomesta, eikä hänen äitiä!

Ihmiskaupan uhreja ei missään tapauksessa saa palauttaa lähtömaahan! Vaadin, että Suomi ottaa yhteisöllisen vastuun ja tarjoaa turvapaikan sekä suojelua kyseisessä tilanteessa oleville henkilöille!

Olemmeko sivistysvaltio vai emme!

Tarkastelkaa lapsen oikeuksia, sekä Suomen velvoitteita suhteessa häneen. Suomen lastensuojelulaki, sekä YK:n lapsen oikeudet jotka Suomi on ratifioinut jo vuonna 1991

Huomioni kiinnitti allekirjoittaneen nuori ikä. Etninen tausta, uskonto, tai ulkonäkö ei ole minulle niin olennaista. Synnytetty lapsi on vähintäänkin toisen sukupolven maahanmuuttaja ja tiedän itse sen olevan hyvä mahdollisuus molemminpuoliselle ymmärrykselle. Kiitos

Itohan on ihmiskaupan uhri. Taisteliessaan ihmiskauppaa vastaan, hän tekee tärkeää työtä Suomessa. Hänen poikansa on suomalainen. Itohania ei saa palauttaa. Palauttaminen rikkoo hänen ja hänen poikansa ihmisoikeuksia.

Ihmiskaupan uhrien, kotimaissaan pakotettuihin avioiliittoihin tai niiden uhkaamiksi joutuneiden naisten ja pienten lasten haavoittuvassa asemassa olevien äitien tulee saada Suomessa oikeudenmukainen, ihmisoikeuksia ja naisten sekä lasten oikeuksia kunnioittava viranomaiskohtelu ja -päätöksenteko. On täysin arki- ja tutkimuksellisen ymmärryksen vastaista palauttaa tällaisia kokeneita ja todennäköisesti pakautuksen seurauksena uhreiksi uudelleen päätyviä naisia pois tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kunnioittavasta ja näihin liittyvät kansainväliset sopimukset allekirjoittaneesta Suomesta.

Nuorelle ihmiskaupan uhrille kuuluu turvapaikka . Lisäksi lapsi on suomalainen ,kun hän on täällä syntynyt

Milloin Suomi alkaa tunnistamaan ihmiskaupanuhrit? Suomessa syntyvät lapset ovat suomalaisia ja ansaitsivat automaattisesti Suomen kansalaisuuden!

Tälläinen hyväksi käytetty nainen, joka uskaltaa antaa omat kasvonsa käyttöön kertoakseen prostuutiosta ja kaupankäynnistä.Miksi hän on uhka Suomelle, inhimillisyys ei ole häpeä!

Ihmiskaupan uhrien palautukset on lopetettava. Miksi suojellaan muslimiehiä, mutta ei ihmiskaupan uhriksi joutuneita pahoinpideltyjä naisia? He ovat hengenvaarassa niin Italiassa kuin Afrikassakin. Nämä naiset eivät vaaranna Suomen turvallisuutta. He pystyvät työllään rakentamaan tätä maata, he sopeutuvat tänne. Miksi heidät pitäisi lähettää takaisin raiskattavaksi?

Itohan Okundayen pakkopalautuspäätös pitää kumota ihmisoikeuksien nimissä.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että ihmiskaupan uhrin Itohan Okundayen pakkopalautus keskeytetään ja hän saa mahdollisuuden uuteen suulliseen kuulusteluun.