Isä kiertää Hakaniemen kauppoja mukanaan kuva lapsesta ja keksitty tarina siitä, miksi poika pitäisi löytää.  Todellisuudessa isä on toiminut lapsen äidin parittajana Italiassa vuosia.  Äiti karkasi pojan kanssa lukitusta tilasta parvekkeen kautta.  He pakenivat Suomeen ja anoivat turvapaikkaa.

Edit: tämä tarina päättyi hyvin, joten olen poistanut siitä osia, joita emme halua muistella jälkikäteen.  Elämä kuljettaa eteenpäin <3

Joy Osadolor on rohkea nainen, joka on antanut kasvonsa ja äänensä kansainväliselle ihmiskaupalle.  Hänellä ei ole mitään muuta menetettävää, kuin poikansa.  Hän pelkää henkensä edestä.

Suomi on pakkopalauttamassa heitä Italiaan.  Joy on hakenut uudestaan turvapaikkaa.  Suullista käsittelyä ei ole toistaiseksi myönnetty ja käännytysuhka on päällä.  Ovatko Suomineidon kädet ovat tahriutumassa jälleen kerran vereen.

On kolme yötä jouluun.  Tapaan pojan ja hänen äitinsä kirkossa, jossa poika laulaa kuorossa.  Poika on selvästi kotoutunut hyvin Suomeen.  Hän käy aktiivisesti harrastuksissa, puhuu sujuvasti kolmea kieltä ja pärjää hyvin koulussa.  ”Hän on kotoutunut valtavan hyvin, mutta hänellä on tosi suuria traumoja.  Hän on nähnyt miten äitiä väkivaltaisesti kohdellaan”, kertoo perhettä avustanut Sinikka Hännikkälä.

Äidin katse kohdistui kaukaisuuteen, poika ei tiedä, että kaikki voi kääntyä helvetiksi päivänä minä hyvänsä.

Palautuksen uhka on päällä ja poikaa odottaa hirvein kohtalo mafiaan linkittyvän ihmiskaupan kynsissä.  Poika juoksee kaverin luota toisen luo kirkkokuoron kaavussa, palkkioksi saatu suklaalevy, sekä iso punainen ruusu kädessä ja iloitsee äitinsä kanssa harrastuksen huippukohdasta.

Äidin kasvoilta näkyy, ettei hän ole nukkunut useisiin päiviin kunnolla.  Pelko siitä, milloin poliisi saapuu ovelle, on jatkuva.  Hän pelkää, että poliisi saattaa tulla vaikka keskellä yötä.  Joyn olemus on vahva, hän on joutunut taistelemaan elämässään selviytymisestä, mutta silmien takaa kajastaa vuosien kauheuksien aiheuttaneet traumat, sekä tämän hetkinen pelkotila palautuksesta.

Aktiivit apuna – Me suomalaiset emme hyväksi tällaista moraalia valtiolta

Aiemmin päivällä tapasin upean joukon aktiivisia henkilöitä, jotka ovat olleet tukemassa Joyta.  Terttu Ruuskasta on tullut Voicelle isoäiti.  He tapaavat pari kertaa viikossa.

Kokouksessa joku mainitsee sanan johdatus.  Katson ympärilleni sydän surua ja tuskaa tulvien.  Katson motivoituneiden läsnäolijoiden joukkoa.  Kenenkään ei pitäisi joutua kokemaan tällaista julmaa väkivaltaa, joka on arkipäivää ympäri maailman.  Me olemme tässä, koska haluamme muutosta ja oikeutta ihmiskaupan uhreille ja heidän lapsilleen, perheilleen.

Haluan taistella ihmisen ja oikeuden puolesta, raakaa väkivaltakoneistoa vastaan.  Kutsun sinut mukaan taisteluun!  Olkoon se tämän joulunajan sanoma ja johdatus, että yhdessä nostamme tietoisuutta julman ihmiskaupan metodeista.

Allekirjoita adressi!

Liity Facebook tapahtumaryhmään, kutsu ystäväsi ja tuttusi mukaan on nostamaan tietoisuutta ihmiskaupasta. Tule mukaan tekemään isoa kampanjaa – NYT!