Tulevaisuus

IPCC, ympäristötuhot, Monsanto, mannerten väliset ballistiset ohjukset.. ja kuitenkin haluan vain sanoa, että uskon tulevaisuuteen, rauhaan, eriarvoisuuden vähenemiseen ja elämään harmoniassa!

Miten tämä voisi olla mahdollista?

Ihminen muuttuu. Moderni tiedostava ihminen on kyllästynyt hölmöihin päätöksiin, luonnon tuhoamiseen, valtaapitävien itsekeskeisyyteen ja suuryritysten öykkäröintiin.

Maailmaa pyörittää yhä enemmän suuret yritykset, joille imago on kaikki kaikessa. Sosiaalisen median aikakaudella voi isokin firma saada kovia kolhuja hetkessä. Suurten yritysten ainoa keino selvitä tulevaisuudessa on reagoida ihmisten vaatimukseen eettisyydessä ja ekologisuudessa – paremmasta ympäristönsuojelusta, paremmista työoloista, sekä reilusta kaupasta.

Toisaalta jo suuryrityksetkin ovat esittäneet julkisen pyynnön poliitikoille kiristää ympäristösäädöksiä. Ne eivät halua olla mukana tuhossa, mutta jos säädökset eivät kiristy kaikille, ei markkinoilla ole mahdollista vetää yksin tiukkaa linjaa.

Kriittinen massa kasvaa. Tulevaisuudessa tulee olemaan vähemmistössä sellaiset konservatiivit, jotka eivät halua viedä ekologisia ja eettisiä asioita eteenpäin.

Yhtaikaa kasvaa myös positiivisten ilmiöiden määrä. Ihmiset haluavat nauttia elämästä, kehittyä henkisesti ja etsiä rauhaa. Keskitytään kuntoiluun, elämänlaadun kohottamiseen, laajemmassa skaalassa kansanterveyden ja hyvinvoinnin lisäämiseen.

Kautta historian on kulttuuri muuttunut ja tullut merkittäviä käänteitä massojen käytöksessä.
Nyt on aika ihmisen nousta uudelle portaalle, vaatia hyvinvointia, kunniottaa ainutkertaista luonnon monimuotoisuutta ja auttaa maailma takaisin ilmaston tasapainotilaan.

Toivo on tärkeimpiä asioita tässä hetkessä. Monet ympäristöstä huolissaan olevat henkilöt ovat ajautuneet ahdistukseen ja epätoivoon maailma tilan vuoksi. Eikä ihme! Huonoja uutisia on tullut vuosikaudet, eikä maailman poliittinen tahto ole halunnut sitä myöntää tai asioille mitään tehdä. Ympäristöaktiivikenttää on vuosien ajan vaivannut aktiivien väsymys. Nyt on aika valpastua ja uskoa jälleen tulevaisuuteen!

Olen viime aikoina kirjoittanut aiheesta lukuisia mielipide- ja asiakirjoituksia ja on tullut sellainen olo, kuin ”Taru sormusten herrasta”-kirjassa aletaan kerätä sotajoukkoja. Kaivetaan joka maailman (”Keskimaan”) kolkasta: entit – vanhat hidasliikkeiset luonnonsuojeluveteraanit, kääpiöt – Lapin erämiehet, hobitit – luonnonläheiset partiolaiset, hipit ja muut menninkäiset, sekä ihmiset, joita nykymaailmastakin löytyy.

Ei liene sattumaa, että kirjan haltijakansa – nuo monitaitoiset suunnannäyttäjät – puhuivat suomenkieleen perustuvaa haltijakieltä. Uskon, että todellinen muutos lähtee Pohjoismaista, sillä koko maailmassa meillä on suunnan näyttäjinä parhaat resurssit. Meillä on puhtaan luonnon, korkean teknologian, koulutuksen ja osaamisen lisäksi luonnonläheinen kansa ja tervettä maalaisjärkeä.

On aika uskoa parempaan tulevaisuuteen ja tehdä asioiden eteen sen, minkä pystyy! Omat kulutustottumukset on tottakai tärkeä osa ja siinä moni tekeekin jo parhaansa, mutta nyt on aika nousta esiin, sanoa mielipide ja vaatia muutosta! Yksi ääni hukkuu tuuleen, mutta tuhannet äänet yhdessä pystyvät ihmeisiin!

Yhdessä pystymme muutokseen ja yhdessä sen teemme! Levitä sanaa!

Kiitos, että olet

Hyvää – parempaa – muutoksen uutta vuotta 2019
Kaikille tasapuolisesti Lotta Laaksonen

Psssst (check this out):
https://www.facebook.com/events/997319643801993/?ti=cl