Sota vie yhteiskuntien varat ja voimat turhuuteen.  Siinä missä vahvimmat työikäiset voisivat olla viljelemässä maata, heidät värvätään valtion toimesta tappamaan ja tulemaan tapetuiksi.

Marssimme rojavan kurdien puolesta kansainvälisen sotakoneiston pysäyttämiseksi.  Tähän kurdien tilaa ja kehittynyttä demokratiaa loukkaavaan sotaan ovat liittyneet vähintäänkin välinpitämättömyydellään kaikki suuret sotatoimijat NATOA ja EU:ta myöten.

NATOn rooli on merkittävä.  NATOn, jota myös meille suomalaisilla kaupataan.  Meidän tulee ehdottomasti säilyttää puolueettomuutemme näiden suurien sotatoimijoiden painostuksessa.

Suomi on Rauhan maa. Suomen ei tule missään, edes välillisessä roolissa osallistua tämän hetkiseen kansanmurhaan ja muihin veritekoihin.  Mikäli osallistumme, on selvää, että jossain vaiheessa se tulee kostautumaan meille niin moraalisesti, taloudellisesti, kuin monin muin tavoin.  Maailmassa paineet kasaantuvat, tunteet kiihtyvät ja ilmastonmuutoksen edetessä pelkästään ruoan ja veden saannista tullaan käymään taisteluita.  Suomen tulee ehdottomasti pysyä kaukana kaikista niistä toimijoista, jotka osallistuvat toisten aseelliseen painostamiseen, sillä näin aiheutetut haavat tulevat oikeuttamaan monia veritekoja tulevaisuudessa.

Sota on myös turhin ilmastonmuutoksen päästölähde.  Hävittäjät tuhoavat yläilmakehää, luonnonvaroja haaskataan, aiheutetaan paikallisia katastrofeja, käytetään myrkkyjä, kaasuja, ydinaseita.  Käytetään mittaamaton määrä energiaa ja resursseja aseteollisuuteen.  Jos haluamme elää maapallolla vielä 500 vuoden päästä meidän tulisi takoa miekat auroiksi!  Lopettaa turhin ja yksi suurimmista ilmastonmuutoksen edistäjistä. 

Meidän tulee ensisijaisesti painostaa EU:ta ottamaan selkeä sodan vastainen linja ja aloittamaan taloudelliset pakotteet.

  • Maailman kansat – yhdessä vaadimme koko maailmaan oikeutta elää tasapainoista onnellista elämää.
  • Meidän ei tule hyväksyä tapahtunutta.  Sodan kierre täytyy katkaista!
  • Meidän tulee vaatia EU:lta äärimmäistä väkivallatonta puuttumista tilanteeseen talouspakotteilla ja diplomaattisilla pakotteilla. 
  • Meidän tulee vaatia oikeudenmukaisuutta!

24.10. YK:n päivänä keräännymme Turun Vanhalle Suurtorille marssimaan rauhan puolesta

Rauhanmarssi järjestetään YK:n päivänä. Tavoitteenamme on järjestää historiallisen kaunis ja tunteikas rauhanmarssi Turussa, sillä kierrämme Turun keskustan laulaen. Tulethan mukaan tekemään siitä totta ♥

15:30 – 17:00 puheita, esityksiä ja musiikkia Vanhalla Suurtorilla:
17:00 -> 17:45 Marssi keskustan ympäri ja jokirantaa pitkin takaisin

-> Marssin jälkeen ohjelma jatkuu, lopuksi sytytämme kynttilät Suurtorille kaikkien sodissa menehtyneiden uhrien muistolle
-> 18:00 Tulishow – Circus Lounge
-> 22:00 Kynttiläinstallaatio – asetetut kynttilät ja rauhallista musiikkia – voit tulla tekemään taiteilijan johdattaman anteeksiantorituaalin

Nälkäisenä ei tarvitse marssia!
13:00 – 22:00 paikalla turvapaikanhakijoiden perustama Shams -falafelit – gluteenitonta ja vegaanista ruokaa myyvä koju.