Tiedote Taivalkoskelta:

Toimittaja Esa Lilja, sai alkuvuodesta aikaan palautevyöryn Helsingin Sanomissa kolumnillaan ”Kalle Päätalo näkee ihmiseen”. 34-vuotias Helsingin Sanomien urheilutoimituksessa työskentelevä Esa Lilja aloitti tutustumisen

Päätaloon toissa kesänä mökkipaikkakunnan kirjastossa ja on tutustumisretkellä edelleen. Puheenvuorossaan Esa Lilja jatkaa kolumninsa viitoittamalla tiellä ja pohtii sitä, mitä oppeja Päätalo voi hänen ikäpolvelle antaa.
Susanna Mikkonen on Taivalkoskelta kotoisin oleva näyttelijä ja teatteritaiteen maisteri. Valkokankaalla Mikkonen on esiintynyt muun muassa elokuvissa Toinen jalka haudasta sekä elokuvassa Päätalo, jossa hän näytteli Päätalon toistavaimoa ja innoittajaa Leenaa. Vuonna 2007 hän sai Jussi-palkinnon parhaasta naispääosasta elokuvassa Valkoinen kaupunki. Lukijatapahtumassa Mikkonen kertoo mm. kokemuksistaan Mikko Niskasen Elämän vonkamies -elokuvassa ja Hannu Kahakorven Päätalo -elokuvassa.
Toimittaja Kai Hirvasnoro kuuli juhannuksena 2010 niin vakuuttavan todistajanlausunnon Päätalon Iijoki-sarjan puolesta, että hänen uteliaisuus heräsi. Hirvasnoro lainasi kirjastosta Huonemiehen pojan ja sai Iijoki-sarjan
ensimmäisen kierroksen valmiiksi saman vuoden jouluna. Tällä hetkellä on menossa jo kolmas kierros, jonka aikana hän on pitänyt julkista lukupäiväkirjaa, Päätalon matkassa –blogia Kansan Uutisten verkkolehdessä.

Hirvasnoro kertoo, että saa kolmannen Iijoki-kierroksen valmiiksi todennäköisesti huhtikuun loppuun mennessä ja silloin päättyy myös lukupäiväkirja. Tuntemuksissa on, että seuraavan lukukierroksen alkuun tulee menemään pidempi aika. Mutta miltähän tuntuu ensi kesänä? Kallen maailma on niin vetovoimainen ja mukaansa tempaava, että voiko siitä olla pitkään erossa?
Päätaloviikon Lukijatapahtuma
6.7.2013 klo 13.00
Päätalo-keskuksessa yläkoulun salissa
Esa Liljan kolumni
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Kalle+P%C3%A4%C3%A4talo+n%C3%A4kee+
ihmiseen+/a1358138063757
Kai Hirvasnoron blogi
http://blogit.kansanuutiset.fi/paatalon-matkassa/
Lisätietoja
Kalle Päätalo –seura ry:n puheenjohtaja Raimo Aro, puh. 0400 184 227
www.taivalkoski.fi/paataloviikko