Anna-lehden Kirjava kammari -blogissa alkoi loppiaisena Iijoki-sarjan kimppaluku. 36-vuotias Karoliina Timonen aikoo lukea Juuret Iijoen törmässä vuoden aikana ja kutsuu muita mukaan.

”…  vielä pari vuotta sitten hieman häpeällinen Päätalo-fanitukseni on alkanut olla asia, jolla suorastaan ylpeilen. Oikeasti olen lukenut Päätaloakin vain kuusi (tai viisi tai seitsemän) ensimmäistä Iijoki-osaa, mutta ahmin ne 20 ikävuoden kynnyksellä putkeen – ja rakastuin (LISÄYS: kun kävin nyt lueskelemassa sarjan eri osien kuvauksia, alan uskoa, että olen lukenut niitä ehkä sittenkin vähintään kahdeksan). Mielenkiintoni tyssäsi sotavuosiin ja rintamakuvauksiin, mutta luin tuon jälkeen vielä paljon tietokirjallisuutta Päätalosta. Nyt haluan lukea kirjat uudestaan ja kokeilla, jaksanko lähes 20 vuotta myöhemmin jatkaa sarjan kanssa sodan yli”, Timonen kuvailee itseään.

”Aikataulun suunnittelin verkkaiseksi ja kimppaluvun emännöin jatkamisesta päätän vuoden päästä uudelleen. Ainakin tämän vuoden ajan tähän kuitenkin sitoudun, ja luen Iijoki-sarjasta kuusi ensimmäistä osaa vuoden 2014 loppuun mennessä.”

Homma toimii näin:

”Luemme yhden kirjan aina kahdessa kuukaudessa – tai yhden kirjan joka toinen kuukausi, miten kukakin haluaa lukemisensa kalenteriinsa sijoittaa. Avaan Iijoki-keskustelun täällä Kirjavassa kammarissa aina joka kuukauden viimeinen maanantai siten, että joka toinen kuukausi jutellaan yleisesti, missä ollaan menossa ja mitkä fiilikset kirjasta/sarjasta sillä hetkellä ovat. Joka toinen kuukausi taas jutellaan kokonaisesta kirjasta.”

Vähän verkkaiselta tuo tahti tuntuu, mutta kun Päätalon matkassa päästiin matkan päähän, niin eiköhän liitytä joukolla Kirjavaan kammariin jatkamaan keskustelua uudelleen alusta. Iijoki-kimppaluku löytyy täältä:

http://www.anna.fi/kirjavakammari/iijoki-kimppaluku/#comment-27617