Yäää. Timo Soini plokasi eilen. Toimivan Länsimetron tuoma positiivinen tuulahdus Espoosta vaihtui tympeäksi metaanipäästöksi. Katkeruus ei pue ketään. Eikä lämmitä.

Timo Soini kirjoitti vasemmistosta ja kommareista. Timo Soinin mielestä kaikki on nyt hyvin, koska hänellä kaikki on hyvin. Ja koska hänellä kaikki on hyvin, on kenenkään turha protestoida.

Timo Soinin esikuva halusi rötösherrat kiikkiin. Ei tullut Timo Soinista Vennamoa, vaan Juudas joka petti omansa moneen kertaan. Ennen Soinin takana oli joukkovoimaa, pöhinää ja nouseva kannatus. Nyt on jäljellä vain turmeltunut, yksinäinen mies ja takana Sininen tulevaisuus.

Timo Soinin kirjoitus oli uppoavan miehen joutsenlaulu. Se oli auton alle jääneen kulkukoiran viimeinen, epätoivoinen yritys näyttää hampaitaan ja murahtaa. Timo Soini yritti osoittaa vihollisen, mutta käsi ei jaksanut nostaa kuin hitusen nakkia ja sekin jäi osoittamaan itseä päin.

Omat söivät Timo Soinin. Hän ei kaatunut taistelussa fillarikommunisteja vastaan, vaan sammui omasta suuruudestaan päihtyneenä tovereidensa armoille. Timo Soinin olisi pitänyt ymmärtää, että ihminen ei saa missään tilanteessa paljastaa Jussi Halla-aholle kaulaansa. Nyt on liian myöhäistä katua. Mutta aina voi viisastua.

Timo Soinin kirjoituksista päätellen tätä saadaan vielä odottaa.

Kuva: Sira Moksi