Uusimman gallupin mukaan Sauli Niinistön kannatus toisen kauden presidentiksi lähentelee banaanitasavaltojen tasoa. 80 % suomalaisista antaisi äänensä Niinistölle, jos vaalit pidettäisiin nyt ja vasemmistossakin ollaan niin tyytyväisiä nykymenoon, että jopa 38 % meistä on valmiita unohtamaan arvonsa ja aidot poliittiset perusteet presidentin valinnassa. Mitä helvettiä täällä oikein tapahtuu?

Vasemmistoliitolla on vaaleissa ehdokas, joka on terävä, sanavalmis ja ehdottomasti puolueen aatteiden takana. Merja Kyllönen on erottautunut vaalitenteissä edukseen ja tehnyt selvän pesäeron istuvan presidentin lanseeraaman ja muiden ehdokkaiden kuorossa toistaman tolkun välille. Merja Kyllösestä ei ehkä tule vielä presidenttiä tähän maahan, mutta omiensa ehdottoman tuen hän on varmasti ansainnut.

Presidenttikautensa aikana Niinistö on puheillaan vahvistanut kansan kahtiajakautumista ja äärioikeiston nousua. Presidentin mukaan selkeän kannan ottaminen esimerkiksi ihmisoikeuskysymyksissä on äärimmäistä ajattelua. Lisäksi Sauli Niinistö on siunannut hallituksen ajaman politiikan sitä kyseenalaistamatta, vaikka arvojohtajana hänellä olisi ollut siihenkin mahdollisuus. Presidentin toimet ja lausunnot poikkeavat toistuvasti vasemmiston arvoista, mutta silti niin moni meistä pitää häntä parhaana presidenttinä maallemme.

Onko Niinistö onnistunut varsinaisessa tehtävässään, eli ulkopolitiikan hoitamisessa? Varmasti, jos kriteerinä pidetään puudelimaista myötäilyä ja kukkeaa vaimoa. Puolustusvoimien ylipäällikkönä Niinistö on ollut tehtäviensä tasalla niin hyvin, että toinen Niinistö onnistui puuhaamaan alulle kansainvälisen suursotaharjoituksen presidentin siitä mitään tietämättä.

Olen monesti kysynyt, miksi niin moni kannattaa Sauli Niinistöä. Kertaakaan en ole saanut sen syvällisempää vastausta kuin että Sauli vaan on niin hyvä. Tästä on pakko vetää johtopäätökset, että Sauli Niinistön ansiot tehtävänsä hoitamiseen ovat lähinnä pinnallisia. Aikanaan Tarja Halosta soimattiin hänen ulkonäkönsä vuoksi, mutta komeana miehenä Sauli Niinistö kelpaa niin hienostorouvalle kuin känsäkouraiselle duunarillekin. Ja sitten on vielä se nuori vaimo, jota kelpaa ihastella. Voi että.

Presidentillä on edelleen rooli maamme asioiden hoitamisessa. Kyse ei ole vain patsastelusta seurapiiritapahtumissa. Jos vasemmisto haluaa, että maassa toteutetaan vasemmistolaista politiikkaa, niin älkää nyt helvetissä äänestäkö kokoomuslaista presidentiksi.

Nyt ei kyllä huvita enää yhtään mikään.