Ajattelin korkata Kansanuutisten blogi-neitsyyden kertomalla hieman itsestäni. On mukava päästä kirjoittamaan ajatuksia tänne. Toivottavasti tulevat tekstini antavat aihetta ajatella ja luovat rakentavaa keskustelua. Olen nimittäin muuttamassa maailmaa paremmaksi pienin askelin. Olethan mukana!

Olen Vasemmiston vaasalainen, vasta valittu kaupunginvaltuutettu. Vaikutan varsinaisena jäsenenä kaupunginhallituksen konsernijaostossa sekä Vaasan sairaanhoitopiirin valtuuston jäsenenä. Olen varajäsenenä myös kaupungin hallituksessa sekä suunnittelujaostossa. Uusia haasteita siis riittää.

Kotona minulla on 3-vuotias lapsi, joten varhaiskasvatus- ja perheasiat ovat tietenkin lähellä sydäntäni. Työttömyys, byrokratialoukut, köyhyys ja pätkätyöläisyys ovat minulle myös henkilökohtaisesti tuttuja asioita. Ehkäpä juuri siksi olen uudelleen kouluttautumassa sosiaalialalle. Opintoni ovat loppusuoralla ja alalta onkin ehtinyt kertyä kokoemusta useammasta työpaikasta ja harjoittelusta.

Aikaisemmalta koulutukseltani olen medianomi. Kävin kouluni Lahden ammattikorkeakoulun legendaarisessa Muotoiluinstituutissa. Valmistuin elokuva-alalle, jolle työllistyminen kuitenkin osottautui haastavaksi, siksi myös ravintola-ala on käynyt erityisen tutuksi.

Olen asunut monessa eri kaupungissa niin Suomessa kuin Ruotsissakin, mutta vuonna 2012 palasin Vaasaan. Juuri nyt tämä on paras paikka asua, mutta teen siitäkin huolimatta jatkuvasti töitä sen eteen, että se olisi entistäkin parempi ihan meille kaikille. Teksteilläni tulen ottamaan kantaa sekä paikallisiin että valtakunnallisiin asioihin. Juuri nyt elämme kärjistyneessä ilmapiirissä, jossa tuloerot kasvavat ja yksinkertaiset ratkaisuehdotukset monimutkaisiin ongelmiin, ovat suosittuja (riippumatta siitä toimivatko ne). Haluan tuoda inhimillistä, kriittistä ja rakentavaa näkökulmaa politiikkaan.

Pysythän mukana!

Aino