Malmin lentoaseman kohtalo on ollut minulle vaikea pala purtavaksi. Siinä on niin monta asiaa vastakkain, joita ei voi vertailla toisiaan vastaan. Miten paljon Helsingin historia painaa siinä, että uusille asukkaille tarvitaan asuntoja? Miten paljon pystytään rakentamaan, jotta arvokas luonto säilyy? Vaikeita kysymyksiä.

Arvostan korkealle Helsingin historiaa ja kunnioitan sitä suuresti. Arvostan lähiluontoa. Toisaalta Helsingissä on jo nyt aivan liian kallista asua ja lisää asuntoja tarvitaan, jotta hinnat eivät karkaa kokonaan käsistä.

Lopulta mielipiteekseni on muodostunut, että näytän vihreää valoa rakentamiselle.

Arvostan demokraattista päätöksentekoa. Toimiva demokraattinen järjestelmä on parasta, mitä Suomella on. Helsingissä korkeinta päätösvaltaa käyttää kaupunginvaltuusto, joka valitaan vaaleilla. Valtuusto on päättänyt Malmin rakentamisesta. Kunnioitan päätöstä. Kaikki muu olisi demokraattisen järjestelmän halveksimista.

Kunnioitan Suomen oikeuslaitosta. Tuomioistuimet ovat päättäneet, ettei Malmin lentokentän rakentamiselle ole esteitä. Sillä mennään, jos ei muunlaisia päätöksiä tule.

Henkilökohtaisesti en tule varsinaista lentotoimintaa kaipaamaan. Minulla ei ole siihen oikein minkäänlaista suhdetta. Helsingistä on aikaisemminkin lakkautettu erilaisia toimintoja, kuten ampumaratoja, hyppyrimäkiä, yms. Aika harva nykypäivän helsinkiläinen niitä kaipaa. Ne ovat historiallisia kuriositeettaja, kiinnostavia sellaisia.

Malmin lentoaseman rakennukset ja arkkitehtuuri tulee säilyttää ja sitä pitää vaalia. Malmille pitää jäädä jälkiä, jotka kertovat tuleville polville, millaista siellä on joskus ollut. Miten tärkeä paikka Malmin lentoasema on ollut.

Uskon ja toivon, että löytyy ratkaisu, jolla lentoaseman lähiluonto ja rakentaminen saadaan jonkinlaiseen sopusointuun.

Toivon myös, että Malmin lentoaseman rakentaminen poistaa paineita rakentaa muualle arvokkaille lähiluontokohteille, kuten Riistavuoreen, Kalvikiin, Rastilaan ja Vartiosaareen. Jos Malmille ei rakennettaisi, olisi aika työ löytää muualta Stadista tilaa 10 000 – 20 000 asukkaan asunnoille.

Jos Malmin lentoaseman kohtalo tulee, syystä tai toisesta, valtuuston käsittelyyn uudelleen, silloin voin tarkistaa kantaani. Mutta toistaiseksi kunnioitan tehtyjä päätöksiä, joiden mukaan Malmille rakennetaan.

Kirjoittaja on ehdolla kuntavaaleissa Helsingissä (vas.)

Kotisivut: politiikka.paulijokinen.fi