Jallitus vai hallitus 2019 ?

Eduskuntavaalit 2019 olivat ja menivät. Suurin yllätys oli ilman muuta se, että perussuomalaisten menestys oli niin valtaisa, kautta Suomen. Puolueelle siirtyivät ilmeisesti esimerkiksi kymmenet tuhannet kepu-periferian äänet, protesti- ja oppositioäänet, mutta aivan ilmeisesti myös nukkuvien äänet ja ne ääneet, joita veikattiin demareille tai sinisille (?). Tämä siitä huolimatta, että perussuomalaisten entinen keulakuva Timo Soini väistyi vaaleista ja surkuhupaisa sininen ministerikaarti surkastui olemattomiin mentyään leikkaushallituksessa kepun ja kokoomuksen kimppaan.

 

Hienon vaalivoiton kuittasivat myös vihreät ja vasemmisto, Pekka Haaviston ja Li Anderssonin johdolla; molemmille kertyi Savo-Karjalan vaalipiirissä yhteensä lähimain 10 000 ääntä enemmän vrt viime vaaleihin. Suomen ex-valtapuolueen eli demarien menestys oli lopultakin lähinnä surkea “torjuntavoitto”.

 

En aio tehdä vaalianalyysia, mihin kykyni eivät riitä, mutta olen vahvasti sitä mieltä että:

Opposition (persut, demarit, vasurit, vihreät) voittaessa selvästi näissä vaaleissa, he ovat tavallaan velvollisia vastaamaan huutoonsa, yrittämään aluksi vaikkapa neljän puolueen hallitusta (jotta surkeasta viivyttelystä, kuukausien jallituksesta selviydyttäisiin).

Siispä: Rinne, pidä kiirettä, tee vikkelään se hallituskysymyslistasi voittajille, sille oppositiolle, jonka kanssa muutos on mahdollinen… Ei kannata juuttua “arvoihin” , joita demareilla ei tunnetusti paljonkaan ole… eikä maahanmuuttokysymyksiinkään, mikä on aika marginaalia tällä hetkellä. IHMISARVO on toinen juttu ja se, miten meillä ulkomaalaisia kohdellaan, vastaanotetaan, häädetään ja työlupia kirjataan.

 

Muistettakoon mieluusti: Juha Sipilän hallituksen yksityistämiset, leikkaukset, työttömät, aktiivimalli, surkea sote, eläkeläiset ja vanhustenhuolto, koulutus ja muutama muu keskeinen teema…Siispä: kepu ulkona, ehdottomasti kuten apupuolue ja todellinen vallankäyttäjä, orpolainen kokoomus!Rahan vallasta kansan valtaan.

 

Toivon että: demarien Rinne pistää tuulemaan, lupauksensa muistaa… ja että mahtavan äänisaaliin ympäri Suomea keränneet vihreät ja vasemmisto sekä perussuomalaiset voittajina ovat mukana hallitusneuvotteluissa alusta pitäen. Tämä vaatii vihreiltä ja erityisesti vasureilta nöyryyttä ja tulevaisuushakuisuutta, ei kuitenkaan periaatteettomuutta.

 

Hallituksessa on aina mahdollisuus vaikuttaa vähän enemmän kuin turhautua oppositiossa, varsinkin nyt, kun kammottavia leikkauksia on kepun ja kokoomuksen johdolla tehty, eikö vain? En uskoisi että puna-multa eli kokoomus demarien liittolaisena johonkin muutokseen pystyisi?mutta punavihreällä oppositiolla, vaalien voittajilla on mahdollisuus!

On muutoksen joskaan ei vallankumouksen aika, aika tehdä joitakin kompromisseja ja aika ottaa kansan mielipide huomioon. Perustelen perussuomalaisten mukaantuloa hallituskoalitioon – ja toivon vihreiden ja vasurien suhtautuvan asiaan vakaasti harkiten ja maltillisesti – juuri vakavalla suhtautumisella siihenkin, että huomioitaisiin koko Suomi, alueet ja maakunnat, työllisyys ja koulutus, vanhusten huolto ja terveydenhoito.

 

Miksi sitten perussuomalaiset mukaan? Siksi, että ovat kiistatta voittajia, kannatuspohjaltaan myös muuta kuin maahanmuuttovastainen puolue. Kompromissit voivat oikeasti olla mahdollisia, koska puolueen kartalla, valituiksi tulleissa on kosolti marginaaleja, työttömiä, eläkeläisia, pienyrittäjiä, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, jopa todella fiksuja naisia, joilla on pitkä kokemus elämisestä reunalla, köyhyydessä.

Olen käynyt läpi monen puolueen valitut kansanedustajat, monessa piirissä. Olen suht vakuuttunut siitä, että valittujen perussuomalaisten joukossa on vasurien ja vihreiden tapaan hurja joukko todellisia unohdetun ja syrjäytetyn KANSAN EDUSTAJIA, niitä jotka ovat kunnallispolitiikan ja alueiden ongelmien koulimia. Monen oma henkilöhistoria puhuu puolestaan. Poliittiset broilerit ja hyvinvoivat kokoomuspoliitikot ovat asia erikseen…Alas rahanvalta ja natottaminen!

 

Tulevaisuus tarvitsee myös ympristökysymysten & ilmastopolitiikan punavihreitä naisia tai sote-uudistusten todellisia asiantuntijoita vasemmistolaisissa ja demareissa.

 

Yhtä kysymystä mietin: riittääkö vasureilla tai vihreillä oikeasti rohkeutta hallitusneuvotteluissa TORPEDOIDA HÄVITTÄJÄKYSYMYS, uskomaton ja turha miljardikauppa…vai tuleeko tästä hallitus-kynnys-kysymys? Toivottavasti ei. Minun mielessäni vasurit ja vihreät ovat se rauhanliittoutuma, jolla olisi hallituksessa mahdollisuus perua jo surkeitten kokomustien ja sinisten ministerien yltiöisänmaalliset asekaupat ja kammottava sotaliitto Naton kanssa.

Tästäkin on tietty edessä kova vääntö, ilman muuta, niin demarien kuin perussuomalaisten kanssa. Mutta: hallitus pystyyn ja äkkiä korjaamaan sipiläisten kepu- ja kokoomuslaisten bisnes-miesten aiheuttamat koko maan sote-ja sotuongelmat. Ja irti hävittäjistä…nyt kun on järkeviä naisia eduskunta täynnä! Hallitusvauhtia! Ja NAISIA MINISTEREIKSI! Viva!

Öisinajattelija