Itsensä määritteleminen on epämiellyttävää, sillä vaikka kuinka yrittäisi ahtaa itseään briljeeraaviin termeihin, jämäköihin päälauseisiin tai mihin tahansa farkkuihin, aina jotain tursuaa yli, tai jokin kohta jää lepattamaan ilman riittävää sisältöä. Olen kaikenlaista, mutten 100 prosenttisesti mitään. En ole minkään alan asiantuntija, mutta tiedän monesta asiasta jotain. Blogini Kansan Uutisissa tulevat olemaan itseni näköisiä; yritän pysyä totuudessa, mutta joskus tunne ja kirjoituksen muoto saattavat ottaa vallan sisällöstä. Savolaistaustaisena siirrän joustavasti vastuun tulkinnoista lukijalle. Mutta, siis: Tervetuloa blogiini!

Aiempaan blogituotantooni voi tutustua osoitteessa https://tinolintunen.wordpress.com/ , facebookissa jaan kirjoitukseni sivustolla https://www.facebook.com/Aariajatushautomo/. Kuten sisällöistä huomaa, suosikkiaiheitani ovat: a) hallituspolitiikka, b) perussuomalaiset ja c) äärioikeisto kaikkine lahkoineen, mutta tarvittaessa osaan nälviä myös omiani ja ennen muuta, itseäni. Kansan Uutisten blogialustalla fokus tulee olemaan tietenkin enemmän vasemmiston arvojen ja tavoitteiden edistämisessä, mutta kirjoittajana pidätän oikeuden lausua silloin tällöin myös puutaheinää.

Huumori on yksi kirjoittamiseni keskeisistä elementeistä. Naurunalaiseksi saattaminen on poliittisen kritiikin nautittavampia muotoja ja suhtaudun satiiriin lähes intohimoisesti. Mutta, kuten Sipilän peräkontti -gate on osoittanut, meidän täytyy olla tarkkana: Se, että nauramme poliitikkojen teoille, ei vähennä heidän tekojensa vakavuutta. Politiikka on aina vakavaa. Jokaisella poliittisella päätöksellä on vakavat seuraukset. Kun nauramme poliitikolle, meidän täytyy pitää huolta, etteivät he ala nauraa mukanamme. Valtiosihteeri peräkontissa on ihanan inspiroivaa todellisuutta, mutta kun valtiosihteeri kömpii uudelleen konttiin, ottaa itsestään kuvan ja jakaa sen sosiaalisessa mediassa, hän alkaa nauraa meidän kanssamme. Ja silloin me unohdamme, että Juha Sipilän ja Timo Soinin masinoima operaatio viime kesäkuussa oli vakava isku demokratiallemme.

Kansan Uutisten blogeissa aion kiinnittää enemmän huomiota Kokoomuksen tekemisiin. Kuten Panu Raatikainen ansiokkaasti kirjoitti Kansan Uutisissa, Petteri Orpon toimiin ja lausuntoihin suhtaudutaan tällä hetkellä lähes järkyttävän kritiikittömästi. Alexander Stubb oli aikanaan hetken keisari uusissa vaatteissaan, mutta harva media on vielä huomannut, että Petteri Orpo itse asiassa kulkee Stubbin kuteissa. Kun katsoo Kokoomuksen lähtökohtaa tähän hallituskauteen 18,2 % kannatuksellaan, puheenjohtajanvaihdoksen tuomaa nostetta ja sitä, että Kokoomus on onnistunut kompuroivien hallituskumppaniensa katveessa lähes kaikessa, ei voi kuin toivoa, että joku sanoo sen pian, mahdollisimman kirkkaasti ja kuuluvasti, juuri oikealla hetkellä: ”Hei, nyt on marraskuu ja sulla on Petteri selvästi tosi kylmä pelkissä nilkkasukissa ja kiiltonahkakengissä”.

Kirjoituksiani saa kritisoida ja siedän jopa henkilökohtaisuuksiin menemistä, mutta kommenteissa en suvaitse muiden alatyylistä solvaamista tai kansanryhmien panettelua. Huomioin palautteen kirjoitustyylistäni, kirjoitusten sisällöistä ja aiheista, mutten välttämättä muuta mitään. Profiilini blogialustalla on vielä keskeneräinen, mutta se valmistunee sitten kun arki koittaa. Tai mistä sen tietää.