Kuuntelen autoilessa usein kaupallista radiota ja varsinkin perussuomalaisten vaalimainokset herättävät hilpeyttä. Jussi Halla-ahon sänkykamariäänellään lukemat mainokset muistuttavat eroottista kuunnelmaa, paitsi sanoman osalta: Puolueen puheenjohtajan väitteet mainoksissa ovat yksinkertaistavia ja jopa avoimen valheellisia. Halla-ahon mukaan esimerkiksi Yle ja Helsingin Sanomat yrittävät näyttää suomalaiset ilmastonmuutoksen suurimpina syyllisinä. Paskapuhettahan tällainen on, mutta kun siitä kerran radiokanavalle maksetaan, niin antaa mennä vaan.

Sitten koitti päivä, jolloin Jussi luki aivojen ytimiin lilluttelevan viestin perussuomalaisten talouspolitiikasta. Se meni suurin piirtein näin:

”Jotta kakkua voidaan jakaa, ensin pitää olla jotain jaettavaa. Jotta kakkua voidaan kasvattaa, on elettävä suu säkkiä myöten. Ja kun kakkua jaetaan, on se kohdennettava oikein.”

Suomeksi käännettynä perussuomalainen talouspolitiikka on kokoomuslaista leikkauspolitiikkaa aidoimmillaan. Halla-ahon ja perussuomalaisten linja ei tietenkään tule yllätyksenä muitakin medioita kuin Suomen Uutisia ja MV -lehteä seuraaville kansalaisille. Jussi Halla-aho on jo aiemmin ilmoittanut sosiaaliturvan olevan luksusta. Kuluvalla vaalikaudella Halla-aho kansanedustajineen antoi täyden tukensa Sipilän hallituksen ohjelmalle.

En tiedä, ymmärtävätkö perussuomalaisten äänestäjät, mihin ovat ryhtymässä. Persut pettivät jytkyttäjänsä neljä vuotta sitten raskaimman kautta ja jos perussuomalaiset päätyvät hallitukseen näiden vaalien jälkeen, samaa on luvassa jälleen: Perussuomalaiset eivät tule sulkemaan rajoja tai irrottamaan Suomea kansainvälisistä sopimuksista. Se mitä he voivat jälleen tehdä, on kiusanteko kaikkein heikoimmassa asemassa olevia kohtaan vastineeksi kompromissista, jossa kuritetaan, yllätys yllätys, kaikkein heikoimmassa asemassa olevia.

Siis, sinä työtön, sairas ja elämän kolhima kansalainen! Perussuomalaiset eivät ole ratkaisu ongelmiisi. Päinvastoin, he tulevat tekemään elämästäsi entistä vaikeampaa. Tästä antaa viitteitä myös perussuomalaisen kansanedustajaehdokkaan vaalikonevastaus. Koska perussuomalaisia äänestetään lähtökohtaisesti rasistisin motiivein, ehdokkaan lausunto on myrkkyä työttömälle persulle: Siellähän sinä olet, samalla viivalla vihaamasi maahanmuuttajan kanssa. 40 -luvulla olisitte matkustaneet samalla junalla leireilemään. Persuja äänestämällä reipas leirielämä vähemmistöjen kanssa saattaa olla myös sinun tulevaisuuttasi.

Kuvakaappaus Facebookista

Perussuomalaisen politiikan kohteina olivat ensin maahanmuuttajat. Sen jälkeen listalle on lisätty homot, vihervasemmisto, feministit ja nyt myös työttömät. Tulevaisuudessa lista tulee täydentymään sairailla, eläkeläisillä ja jokaisella joka on esteettinen haitta perussuomalaisen silmissä. Mutta eivät perussuomalaiset vastusta tietenkään vain vähemmistöjä. He haluavat vahvan valtion, joka suitsii markkinoita ja korporaatioita. Heille on tärkeää olla vahvasti johdettuja, mielellään yhden ylivertaisen miehen taholta. Heillä on Mestari.

He ovat… no, miksi tällaisia nyt kutsuttiin aiheuttamansa toisen maailmansodan aikaan.