Muutaman vuoden ajan isänmaa on ollut kova juttu. Kun se täyttää pyöreitä vuosia ja sitten on tulleet ne pakolaisetkin ja nyt heräämme joka aamu minareettien kutsuun. Isänmaa on muodissa, koska sen varjolla voi tehdä mitä vaan. Kun sanot olevasi isänmaan asialla, pussissasi olevat jauhot ovat taatusti puhtaat, vaikka siellä olisikin ulostetta jonka aikoisit heittää juhlivien ihmisten päälle. Isänmaan edun nimissä tehdään elokuvia, jonka kylkiäisenä kaupataan isänmaallisia vessaharjoja. Isänmaan etu taipuu monenlaisen politiikan perusteluksi ja jos sen kyseenalaistaa, leimautuu automaattisesti tietenkin epäisänmaalliseksi.

Keskusta haluaa laittaa isänmaan kuntoon pirstomalla sen palasiksi ja rakentamalla uudelleen näköisekseen. Jokainen, joka on katsonut elokuvan Linnunradan käsikirja liftareille, josta myös oheinen kuva, muistaa vogonien byrokraattisen järjestelmän. Siltä se näyttää, Keskustan kuntoon laittama Suomi.

Maakuntahallinto työssään

Sitten on tietenkin Kansallinen Kokoomus, joka jo nimellään ilmoittaa, että Suomen asiallahan tässä ollaan. Kokoomuslaisessa Suomessa kaikki rahat ovat kolmen miehen kirstuissa. Sitten ne valittavat, kuinka negatiivisia suomalaiset ovat ja muistuttavat jatkuvasti, kuinka he maksavat 140 prosenttia Suomen verokertymästä. Lisäksi kaikki muut ovat ahneita laiskureita, kun eivät suostu tekemään ilmaistyötä enempää kuin 15 tuntia päivässä. Iltalehden Mika Koskinen tuskailee päivittäisnäkökulmissaan kansalaisten saamattomuutta ja sitä kuinka vaikeaa on nykyään löytää hyviä orjia.

Mutta kaikista isänmaallisimpia ovat tietenkin kansallismielisiksi itseään kutsuvat. Meidän 100 vuotta täyttävä isänmaamme on maailmallakin niin kova juttu, että jopa ruotsalaiset uusnatsit ovat kutsuneet venäläiset virkaveljensäkin mukaan juhlahumuun. Tiedossa on siis monikulttuurinen fiesta itsenäisen Suomen kunniaksi, jossa vastustetaan monikulttuurisuutta ja halutaan liittää Suomi osaksi ruotsalaista natsidiktatuuria.

Presidenttiehdokkaista isänmaallisin on ehdottomasti perussuomalaisten Laura Huhtasaari. Trumpia kannattava mahdollinen presidenttimme antautuisi heti, jos Putin päättäisi tulla kylään. Laura kannattaa puolalaisia uusnatseja ja valkoista ylivaltaa, joka on isänmaallisinta mitä voi olla, tai vaikkei olisikaan, on Laura kuitenkin vaan niin arjalaisen kaunis. Lauran isänmaallisuuden viimeinen tae ovat kuitenkin hänen kannattajansa. Vahvasti kansallissosialistismielinen Soldiers of Odin luottaa Lauraan.

Isänmaallisista isänmaallisimpien keskiössä on ulkomaalaisten pois pitäminen Suomesta. Isänmaalliseksi itseään kutsuvan mielestä se ei vain käy, että koputetaan oveen, sanotaan ”asylum” ja sitten astutaan sisään. Tai siis, näin sanoi istuva presidentti Sauli Niinistö Suomen johtaviin ajattelijoihin lukeutuvan Teuvo Hakkaraisen kirjoittamassa puheessaan. Nykyään kaikkein isänmaallisinta on eristäytyä muusta maailmasta, irtisanoutua kansainvälisistä sopimuksista ja vaatia kaikkia suomalaismiehiä käyttämään lähes 110 % kannatusta nauttivan Sauli Niinistön tolkullista hiustyyliä.

Mutta hei, ei me sentään mikään Pohjois-Korea olla. Meillä saa sanoa. Siitä on pitänyt huolen Suomen isänmaallisin espoolainen, näkymättömäksi itkijämummoksi muuttunut ulkoministeri Timo Soini. Uuden isänmaamme isänmaallisin ilmentymä on se, että kaikki mielipiteet ovat samanarvoisia, eivätkä ne voi olla vääriä, sillä ne ovat meidän omiamme. Siksi meillä saa huoritella, uhkailla ja ohjata maamme energiapolitiikkaa räjähtelevillä lepakoilla. Meillä saa sanoa mitä haluaa, eikä mistään tarvitse ottaa vastuuta. Voi vaikka väittää, että ei siellä peräkontissa ole ollut yhtään Virtasta, vaikka Virtanen on vieläkin kangistunut Audin perätilan muotoiseksi. Jotkut Virtaset nyt vaan sattuvat syntymään sellaisina.

Uuden isänmaallisuuden toimesta myös epäisänmaallisuus on määritelty uudestaan. Tahot jotka vaativat kohtuullisuutta, perusoikeuksien kunnioittamista ja perustuslain noudattamista, on leimattu äärimmäisiksi toimijoiksi. Sen lisäksi, että saa sanoa mitä haluaa, pitää myös uskoa kaikki mitä sinulle sanotaan. Hallituspolitiikan tai viranomaistoiminnan epäileminen ei ole enää osa demokratiaa, vaan anarkistististen kommunistikapuloiden työntämistä isänmaan rattaisiin. Ne rattaat ovat menossa aina oikeaan suuntaan, sillä on olemassa vain yksi oikea suunta. Kunnes taas tehdään u-käännös.