Edellinen kirjoitukseni tuotti jonkin verran palautetta. Jotkut epäilivät lapsuudessani tapahtuneen jotain traumatisoivaa, tai että olin unohtanut ottaa lääkkeeni kyseisenä päivänä. Moni itseään entiseksi vasemmistolaiseksi tituleerannut kommentoija paheksui tapaani kirjoittaa perussuomalaisia syyllistäen. Etenkin kohta, jossa epäilin persujen mieluiten selvittävän hankalat yhteiskunnalliset asiat tankein ja kotietsinnöin herätti vastalauseita.

Puhutaan nyt hetki perussuomalaisten puheenjohtajasta. Riippumatta lapsuudestani, tai lääkkeiden säännöllisestä annostelusta, Jussi Halla-aho on aiemmissa kirjoituksissaan, joista ei ole millään tavalla irtisanoutunut, spekuloinut mm. homojen ampumisella ja epäillyt kaikkien naisten pohjimmiltaan haluavan tulevan raiskatuiksi. Yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisuksi Halla-aho on ehdottanut aiemmin sotilasjunttaa ja kaduille vyörytettäviä tankkeja.

Itseään entisiksi vasemmistolaisiksi kutsuville persuille minulla on yksi viesti: Jos löydätte itsenne perussuomalaisten joukosta, ette ole todennäköisesti koskaan olleet aidosti vasemmistolaisia. Jos koette yksilöiden tekemien rikosten vuoksi halua syyllistää ja rangaista kokonaisia kansanryhmiä, olette rasisteja. Vasemmistolaisuus ei perustu vihaan, vaikka sitäkin esiintyy helposti epäoikeudenmukaisuutta kohdattaessa, vaan solidaarisuuteen KAIKKIA vähäosaisia ja syrjittyjä kohtaan. Vasemmistolainen voi olla herravihainen, muttei koskaan rasisti. Pelkkä herraviha ei ole tehnyt teistä koskaan vasemmistolaisia.

Perussuomalaiset eivät ole entiseksi vasemmistolaiseksi tunnustautuvalle muutenkaan luonteva poliittinen koti. Perussuomalaiset tarjoavat yksinkertaisia vastauksia yksinkertaisille ihmisille. Talouspoliittisilta linjauksiltaan perussuomalaiset on oikeistopuolue. Jussi Halla-aho on kirjoittanut sosiaaliturvan olevan ”luksusta”, josta voidaan tarvittaessa tinkiä. Myös Halla-ahon äänestyskäyttäytyminen EU -parlamentissa kertoo siitä, mihin puolueen pääideologin sympatiat suuntautuvat.

Perussuomalaisen politiikan tekeminen on helppoa. Puolue on profiloitunut ainoastaan maahanmuuton vastustamiseen ja kaivanut itsensä poteroon, josta on aina helppo julistautua visionääriksi: Kun ulkomaalaistaustainen henkilö tekee rikoksen, ynähtää persun suusta lakoninen ullatus. Jopa useat toimittajat ovat langenneet perussuomalaiseen silmänkääntötemppuun, julistamalla perussuomalaisten olleen oikeassa. Missä he ovat olleet oikeassa? Siinä, että ulkomaalaiset tekevät rikoksia? Ihmiset tekevät rikoksia. Ihmiset. Perussuomalaisten jos keiden, luulisi suhtautuvan asiaan ymmärtäen.

Jos puolueen politiikka perustuu ainoastaan siihen, että odottaa jonkun syyllistyvän rikokseen, niin varmasti koittaa päiviä, jolloin saa kokea oikeassa olemisen riemua. Silloin kun mitään ei tapahdu, kukaan ei kysy, ovatko persut olleet väärässä. Julistaako kukaan naisjärjestöjen olleen oikeassa, kun suomalainen mies pieksää perheensä? Jostain syystä harva taho kyseenalaistaa tällä hetkellä perussuomalaisen politiikan infantiilia luonnetta, vaan puolueet ja media ovat lähteneet mukaan leikkiin, jonka voivat voittaa vain perussuomalaiset.

Jos lähtee mukaan perussuomalaiseen leikkiin, saa mitä tilaa: Takinkääntöjä, typeryyttä, sekä armotonta politiikkaa kaikkia niitä kohtaan, joiden jalat horjuvat taakkansa alla.