Ulkoministeri Timo Soini kutsui eutanasiaa kuoleman kulttuuriksi. Plokiin itsensä kutistanut mies väittää elämän olevan hänelle pyhä. Kunhan kyse ei ole ulkomaalaisten elämästä. Timo Soini on sanonut, ettei antaisi paperittomille sairaanhoitoa. Soinille asiat ovat pyhiä, suuria ja ainutkertaisia, kunhan ne eivät kosketa häntä itseään. Timo Soinin henkistä kokoa voi mitata kätevimmin mikroskoopilla.

Timo Soini korostaa usein katolilaisuuttaan. Abortti on hänelle paha, tietenkin, koska elämä on Timolle pyhä. Paavi on pessyt turvapaikanhakijoiden jalkoja. Timo Soini on johtanut puoluetta, joka kannatti laajalla rintamalla turvapaikanhakijoiden hukuttamista Välimereen. Kun Timo Soinin ystävä Erdogan ampuu pakolaisia Turkin rajalle, Timo nuolee kermaisia huuliaan ministeriön uuninpankolla. Elämä ei ole Timolle pyhä; hän on vain itse tekopyhä.

Timo Soini julisti, että persut eivät myy persettään. Sen jälkeen on myyty kaikki mitä on irti saatu. Tällä hetkellä kauppatavaraksi käyvät vaikkapa mökin mummojen diabeteksen haavoittamat jalat. Ne haavat eivät parane tekopyhillä hokemilla, varsinkaan jos potilaalla ei ole varaa ostaa diabeteslääkkeitään. Diabetes tappaa hitaasti kiduttaen. Se sopii Timolle, sillä kärsimys kaunistaa, kunhan hänen ei tarvitse kärsiä itse.

Timo Soini on niin pieni ihminen, että ilman suuria puheitaan hän katoaisi itseltäänkin. Jäljellä on vain tympeät, palaverikahvilta ja vatsahapoilta tuoksuvan ilman pullistamat sanat. Kun Timo Soini puhuu, hän ei puhu kansalle, vaan itselleen, sillä Timo Soini on ainoa, jonka Timo Soini pystyy vielä puheillaan vakuuttamaan.

Timo Soinin henkinen mitta suurpiirteisesti kuvattuna.