Vaalit ovat siirtyneet siihen vaiheeseen, että puolueet ovat joutuneet lyömään kaikkein varjelluimpia valttikorttejaan pöytään. On jouduttu esittämään mielipiteitä.

Avauksia tehdään edelleen siellä, missä kuuluukin, toisin sanoen poliittisessa vasemmistossa. Paavo Arhinmäki vertaa kapitalismia Windowsiin, mutta jättää kertomatta, olisiko kommunismissa kaikilla iPadit.

Sosiaalidemokraatitkin ovat terhakoituneet olemaan jostakin jotain mieltä. Tosin heidän ainoa kantansa liittyy eläkeiän korotusuhkaan. Mutta se on hyvä alku.

Kansallinen Kokoomus on Wille Rydmanin suulla sitä mieltä, että sotaveteraanit taistelivat Kansallisen Kokoomuksen puolesta. Ja ehkä myös ruotsin kieltä vastaan. Neuvostoliitto tunnetusti lobbasi pakkoruotsia.

Perussuomalaisten mielipideilmasto vaihtelee. He eivät vieläkään ole päättäneet, pitäisikö heidän kieltää holokausti vai juhlia sitä hyvänä ja tarpeellisena tekona.

Vihreiden ja Kristillisdemokraattien alennustilaa kuvaa parhaiten tämä ruutukaappaus Ilta-Sanomista. Sattuvasti osui mainos uutisartikkelin loppuun. Kun puolueella ei ole oikein mitään omaa sanottavaa, lainataan toisilta.