Äärioikeistolaisen Itsenäinen Suomi 2015 -tapahtuman yhteydessä järjestetty Vuoden itsenäinen suomalainen -demokratiakokeilu törmäsi valitettaviin ongelmiin toteutuksensa suhteen. Totisten kansallismielisten sankarimiesten ja -naisen lisäksi oli rasistien kauneuskilpailuun menty lisäämään äärimmäistä nokkeluutta osoittaen kolme ”vastapuolen” edustajaa – Li Andersson, Anna Kontula ja Nasima Razmyar. Ideana kaiketikin oli häpäistä kirotut punahuorat osoittamalla, miten heidän saatanallinen aatteensa on näivettymässä dynaamisesti porskuttavien ristiretkeläisten rinnalla.

Harmillista kyllä kaikki kolme ovat parasta aikaa äänestyksen viiden kärjessä. Andersson kiitää omissa lukemissaan haastamassa ykkössijoitettua Junes Lokkaa, kun taas Kontula ja Razmyar pysyttelevät tukevasti Klamydia-yhtyeen Vesku Jokisen ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tuomitun James Hirvisaaren edellä. Väliin kiilaa ainoastaan alkuperäinen Mestari, palavia lähiöitä Eirasta asti haisteleva FT Jussi Halla-aho.

Ylläpito päätti viheltää pelin toviksi poikki. Facebook-tiedotteessaan järjestävä taho ilmoitti, että ”hakkerit” ovat häirinneet äänestystä.

Kuten odottaa saattoi niin äänestys joutui hakkerien hyökkäyksen kohteeksi. Kaikki ylimääräiset ”robotti” äänet tulemme poistamaan joukosta ja äänestystuloksen tulemme julkaisemaan totuuden mukaisesti.

Hiukan alempana Itsenäinen Suomi 2015 vielä täsmensi, että liipaisimella ovat Li Anderssonin äänet. Missään tapauksessa suurelle yleisölle täysin tuntematon Junes Lokka se ei ainakaan voi olla.

liii

Todellakin, kuka on Junes Lokka? Marokkolaissyntyinen, mutta täydellisesti Oulun seudulla yleiseen eskatologiseen ajatteluun kotoutunut Lokka on laajimmin tunnettu Yleisradion toimittajasta tekemästään huoritteluvideosta, jonka hän julkaisi YouTubessa marraskuussa 2013.

Kaasuputken lukijoille Junes Lokka on tuttu ennen kaikkea palauteryöpystä, joka koski parin vuoden takaista blogimerkintää Itis-kauppakeskuksesta. Kuten tavallista, oululainen maahanmuuttokriitikko tuntee itähelsinkiläisen kauppakeskuksen ja metroaseman ympäristöineen telepaattisella havaintokyvyllään paremmin kuin alueella toistakymmentä vuotta liki päivittäin asioinut kontulalaisbloggaaja.

Pienelle mutta sitäkin fanaattisemmalle nettiseurakunnalleen Lokka on uuttera sananvapaustaistelija, joka vaivojaan säästämättä tilaa ja julkaisee kaiken ei-salaiseksi merkityn materiaalin, jonka millään tavalla voi kukaan kuvitella liittyvän maahanmuuttoon. Ja kun mielikuvitusta riittää, vain taivas on rajana.

Alatyylisestä ja ennen kaikkea hapokkaan misogyynisestä viestinnästään tavaramerkkinsä tehnyt Lokka on edustanut heikolla menestyksellä perussuomalaisten kaatopaikaksi muodostunutta Muutos 2011 -puoluetta. Eurovaaleissa 2014 hän keräsi 309 ääntä, eduskuntavaaleissa 2015 saalis jäi 271 ääneen. Silti Lokka on monen perussuomalaisiin pettyneen elämänkoululaisen viimeinen ja ainoa toivo tilanteessa, jossa nuoret vihaiset miehet Olli Immonen ja Sebastian Tynkkynen – myös oululaisia tuomiopäivän profeettoja – ovat taipuneet tai taittuneet Timo Soinin lempeän ankarassa käsittelyssä.

2015-risukasaSe tosin on Lokalla ja hänen vantteralla entouragellaan yhä perustelematta, millä tavalla heidän viiteryhmänsä vihamielinen huoritteludiskurssi edistää naisrauhaa, jota he kiivaasti väittävät ajavansa.

Tässä otteita äänestyksen alla käydystä keskustelusta:

vihollinen1 ponitarrat takkutukat suvakeille Huom! Äänestys jatkuu yhä, joten kliketi-klik, ääni Li Anderssonille on ääni idiotismia vastaan!

Lisäys (10.15): Äänestyksen järjestäjät vakuuttavat myöhemmissä Facebook-kommenteissaan, että yhtäkään ääntä ei sensuroida. Siinäpä lisäsyy klikkailla vasemmistoehdokkaita.

oikaisut