Puhuimme kuntavaalikampanjassani köyhien, vähäosaisten, syrjäytettyjen ja pienipalkkaisten puolesta. Tällä kertaa sain 279 ääntä ja olen äärimmäisen kiitollinen minua äänestäneille ja kaikille teille, jotka olette tukeneet ja tehneet kampanjaa! Hieno tulos, voimme olla erittäin ylpeitä työstämme, olemme aivan oikealla asialla.

Helsingin Vasemmisto sai yhden lisäpaikan valtuustoon ja valtakunnallisesti vasemmisto otti historiallisen vaalivoiton. Tulevan kauden vasemmistolaisten tavoitteen pitää olla Helsingin piirin ja Vasemmiston valtuustoryhmän yhteisen tavoitteen Vasemmistolaisen maailman rakentamisen yhteistyön lujittaminen tässä haasteteellisessa tilanteessa, jossa porvarihallitus tekee ennennäkemättömän törkeää politiikkaa kaupunkilaisten hyvinvointia vaarantaen.

Muutoksen tekemiseen maailmaan ja Helsinkiin tarvitsemme paljon porukkaa toimimaan aktiivisesti yhteisten tavotteiden eteen yhteistyössä laajalla rintamalla. Olin itse ehdolla ensimmäistä kertaa ja kampanja muutenkin imi paljon uusia aktiiveja mukaan sekä kampanjaan, että Vasemmistoliittoon. Helsingin Vasemmisto on tuplannut jäsenmääränsä sinä aikana kun olen ollut siinä jäsenenä ja puolueen kehitystä on ollut muutenkin erittäin ilahduttavaa katsoa. Vasemmisto nousee aktiivien työllä ja nyt onkin aika, että me kaikki aktivoidumme poliittisesti ja teemme osaltamme Vasemmiston eteen työtä. Vain sillä tavalla saamme maailman muutettua. Puoluetyön ei tarvitse tarkoittaa kokopäiväistä politikointia taikka mitään ammattimaista vaikuttamista. Tarvitsemme paljon väkeä erilaisiin yhteisöihin, työpaikoille, kampanjoihin viemään vasemmiston sanomaa eteenpäin ja toisaalta vaikuttamaan vasemmiston kehitykseen erilaisten ihmisten näkökulmasta.

Politiikassa usein varakkaat ja hyväosaiset pärjäävät ja se ei ole ollut meidän edustuksellisen demokratian tavoite. Tavoite on, että kaikista ryhmistä ja kaikille ryhmille olisi edustus. Helsingin Vasemmisto sai erittäin hienon ryhmän edustamaan kaupunkilaisia mutta toki haluamme vieläkin kasvaa. Tarvitsemme ihmisiä puolustamaan köyhiä ja alistettuja! Vasemmisto on se oikea puolue sitä tekemään ja olen ylpeä ollessani osa meidän stadin parasta joukkuetta. <3

Mikäli koet kiinnostusta lähteä mukaan Vasemmiston toimintaan voit laittaa minulle viestiä ja voidaan vaikka tavata ja miettiä minkälainen toiminta sopisi juuri sinulle puolueessamme.

Aion itse jatkaa poliittista vaikuttamistyötäni ainakin näissä nykyisissä luottamustehtävissäni Vasemmistoliiton valtuustossa, Jakomäen Vasemmiston puheenjohtajana ja PAMin valtuuston jäsenenä. Aion myös laittaa itseni yhä uudestaan ja uudestaan likoon heidän puolestaan, joiden vuoksi vaikutan päivittäin kaikkialla.

Olen siis asettumassa myös jatkossa vaaleissa ehdolle ja pyrin poliittisille päätöksentekopaikoille. Samaan aikaan aion muissa toimissani sekä kampanjoissani tehdä kaikkeni, että saan pienituloisten ja huono-osaisten äänen kuuluviin ja heidän tilannettaan parannettua.

Erityisen tärkeää nyt on tulevan valtuuston toiminnassa, että valtuuston strategia ja linjaukset pysäyttävät tämän Helsingin sisäisen eriarvoisuutta lisäävän kehityksen ja rahoitus turvataan helsinkiläisten palveluille. Tähän mennessä nähty palveluiden aliresurssointi on johtanut asiakasjonoihin, ennaltaehkäisevän työn laiminlyöntiin ja eriarvoisuuden lisääntymiseen.

Asuntojen hinnat on saatava kuriin heti ja asukkaiden äänen on alettava kuulua valtuustoissa. Ruohonjuuritason työ on se, jonka kautta vasemmistolainen politiikka saadaan läpi yhteiskunnassa ja Helsingin Vasemmiston on varmistettava, että sen ääni kuuluu ja vahvasti tulevan valtuuston työskentelyssä.

 

Rakkaudella Mira-Veera Auer <3 vasemmisto

auermir@gmail.com