Englanti-Kolumbia -ottelu tiistai-iltana 3.7. sen taas kerran kertoi. Futis ei ole katsomisen arvoista, jos se perustuu pelkkään “englantilaiseen” matematiikkaan, puolustukseen: 5-3-2. Huonompaa futista en ole vielä Venäjän kisoissa katsonut, onneksi. Vain Kolumbian kevyet läpimurrot silloin tällöin ilahduttivat, Englanti pettymys kuten aina…

 

Englanti on olevinaan futiksen kotimaa, mutta se on vuosikymmenten saatossa myös pilannut pelistä viehätyksen. Vain kotimaassa, Mansessa, pelataan silloin tällöin aitoa jalkapalloa.

 

Sääntömuutokset silloin, kun peli menee pelkäksi puolustukseksi, voisivat olla paikallaan. Ei muutenkaan ole järkeä, että ottelut ratkaistaan rankkarikisalla, ei todellakaan!

 

Olen radikaali katsoja – siksi kannatan paitsiosäännön poistamista rangaistusalueelta. Maalivahdin tontti pysyköön pyhänä, mutta ei sentään koko rangaistusalue. Uskoisin, että sääntömuutoksella voitaisiin keventää myös rangaistuksia koko kentällä, koska kunnon “individualistit” ja maalintekijät jätettäisiin rauhaan. Ai niin, voisihan siinä käydä toisinkin? Enkä todella lieventäisi mitään keltaisen tai punaisen(kaan) kortin käyttöä.

 

Pitää sanoa, että isäntamaan kotijoukkue Venäjä on toki juuri puolustanut helvetin hyvin; siellä ei ole oikeastaan ketään Ronaldoa, mutta silti yksittäisiä juoksuja maalintekoon on ollut ilo seurata. Nämä suorat irtiotot ovat futiksen suola,.muutamassa harvassa pelissä. Juuri niissä punnitaan usein myös taito ja peliäly, se mestaruus, joka tuottaa maaleja.

Totta vie: maaleja katsojakin haluaa, kukapa nolla-nolla-pelejä jaksaa seurata. Onneksi niitä Venäjän kisoissa on ollut minimaalisesti.

 

Paitsio-säännön poistamisen seuraus olisi arkijärjen ajattelulla maalikkaampia & vilkkaampia pelejä,
mutta eihän siitäkään ihan varmaa todistusta ole, ei ainakaan Öisinajattelijan tiedossa.

ps. Palaan vielä Englanti-Kolumbia-peliin, joka oli todella surkea. Jännitystä lisäsi vain jatkoaika – ja rangaistuspotkut.

Öisinajattelija