Mennyt viikko oli PRIDE-sateenkaariviikko Joensuussa. Monenlaista tapahtumaa.
Itse ehdin Kahvila Laiturin aamutilaisuuteen lauantaina 20.5 ja vähän Pride- marssillekin.

 

Porukkaa piisasi. Oli upeaa nähdä lauantai 20.5. -marssilla jopa noin 500 ja Laiturin aamutilaisuudessakin kolmisenkymmentä Tsetsenian ihmisoikeustilanteesta kiinnostunutta. Marssilla liehuivat Pride-lippujen ohella myös Vasurien liput
ja siinä ohella Vihreitten, Keskustanuorten ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton tunnukset. Upeaa! Odotan uudelta Joensuun valtuustolta paljon – ja uutta kunnallispolitiikkaa!

 

Tsetsenia 2017

 

Tsetsenian kammottavista ihmisoikeusrikkomuksista alusti ”Jegor” (nimi keksitty, koska henki voi olla vaarassa). Kaukasuksen islamilaisessa ”tasavallassa” vallitsee Razam Kadyrovin laki ja hänen mukaansa homoja ei tasavallassa edes ole. Silti muutamia on viime kuukausina tapettu, kidutettu ja onnekkaimmat ovat paenneet maasta. ”Jegor” kertoi tilanteesta ja Kirsti Era tulkkasi osaavasti. Kokous päätti vedota myös Suomen viranomaisiin, jotta turvapaikka kuolemanvaarassa oleville Tsetsenian homoille ja lesboille voitaisiin myöntää pikavauhtia.

Taidemuseoon aukiolla esiintyivät eri ryhmät, järjestöt,  ja kokoonpanot, jotka edustivat sopivassa määrin seksuaalivähemmistöjä. En ehtinyt (muiden töiden takia) olla mukana koko aikaa mutta paljon infoa sai kuulla. Ilo oli sekin että, ulkomaalainen, erityisesti venäläinen yleisö oli marssilla ja tilaisuudessa niin vahvasti esillä.

 

Joensuu Pride 2017

 

Joensuu on yliopistokaupunki. NUORTEN KAUPUNKI. Se näkyi myös Pride-marssilla. Oli todella mahtavaa nähdä nuoria niin paljon liikkeellä – puhumattakaan siitä että vasemmistonuoret, vihreät, keskustanuoret, Joensuun Martat ja monet muut järjestöt liputtivat seksuaalisen tasa-arvon puolesta: ”Rakkaus on rakkautta” ”Rakkaus kuuluu kaikille” ”Trans-laki uusiksi”.

Vaikka Suomessa ei tapeta eikä vainota seksuaalivähemmistöjä , silti on paljon tehtävää tasa-arvon psta kamppailussa: RAKKAUS KUULUU KAIKILLE. Meidän on syytä muistaa myös Groznyn ja Mahatskalan vähemmistöjä. Tukea niitä jotka  ovat kuolemanvaarassa.

Öisinajattelija