Ranskassa parlamenttivaalien äänestysprosentti jäi niinkin alas kuin 43 prosenttiin. Mennäänkö meillä samaan suuntaan? Kuka enää viitsii äänestää, kun kansanedustajat eivät enää välitä kansan tahdosta, vaan pelaavat omia pelejään miten sattuu?

Alkoiko Timo Soinin katkeruus ja kostosuunnitelma kehittyä jo kuntavaalien 2017 jälkeen? Näissä vaaleissa Soini keräsi 4079 ääntä ja puolueen puheenjohtajakisaan ilmoittautunut Halla-aho 5641 ääntä. Itseään suurimpana ja kauneimpana pitävä Timo Soini ei kestänyt häviötä. Sampo Terhon valinta ei olisi ollut häviö, koska Timo halusi armollisesti ojentaa valtikan eteenpäin – hän vain halusi päättää, kenelle hän sen ojentaa.

Timo Soini väittää, että hänen kotinsa ( puolueensa ) on vallattu, vaikka selvästi oli näkyvillä, että puolueen jäsenet halusivat hänet pois johdosta – tyytymättömyyttä oli paljon. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Soini sai 43 437 ääntä, mutta vuoden 2015 eduskuntavaaleissa 29 527 ääntä – valtava äänisaalis sekin, mutta pudotusta oli 32%. Osa oli maahanmuuttokriittisempiä kannattajia, mutta osa oli yksinkertaisesti pettyneitä petettyihin vaalilupauksiin. Soini oli aikanaan luvannut pitää myös pienituloisten puolta, mutta se oli tainnut unohtua, niin kuin moni muukin asia. Ryhmän uusi nimi ”Sininen tulevaisuus” kertoo kaiken. Työväestön puolta he eivät ainakaan tule pitämään ja haluavat todellakin erottua punaväristä. Kaikki ihmiset eivät ymmärrä sitä, että ennen vaaleja luvataan vaikka mitä ja kun päästään vallan kahvaan, nauretaan koko lupauksille. Pidetään arvostelijoita tyhminä ja sanotaan, ettekö te ymmärrä, että politiikassa on pakko tehdä kompromisseja – hahahahah!

Voi kysyä Sampo Terhon kannattajilta, miksette te äänestäneet Terhoa? Miksette te järjestäneet kuljetuksia ja majoituksia ja varmistaneet Terhon valintaa? Miksette te perustaneet julkisia tai salaisia Facebook-ryhmiä Terholle? Kyllähän Terhoakin kannatettiin – voiko enempää toivoa, kuin kaksi puolueen istuvaa ministeriä tukee ehdokasta avoimesti ja vielä Jyväskylässä kampanjoitiin Terhon valinnan puolesta viimeiseen asti. Mutta kun se ei riittänyt, niin ei riittänyt. Olisitte vain nielleet tappionne, ettei olisi tarvinnut mennä tälle Härski-Hartikaisen linjalle.

Aika uskomatonta härskiydellä hurskastelua Timo Soinilta, kun hän kirjoittaa plokissaan ”Juudas meni ja hirtti itsensä. Minä kävelin ulos vallatusta kodistani. Omin jaloin, taakseni katsomatta.” Hän tarkoittaa sillä: Minä teen mitä tahdon, te pienet betonikennojen ihmiset teette, mitä uskallatte ja ettepä te paljon uskalla, hahahahahah!

Ehkä ne pienet betonikennojen ihmiset vielä uskaltavat – uusia vaaleja tulee! Saapa nähdä!

Sitä vaan ihmettelen, että Petteri Orpo ja Juha Sipilä kehtaavat edes naamaansa näyttää. Pääministeri Sipilä ja valtiovarainministeri Orpo ovat ottaneet nämä liiketalouden rajut keinot käyttöön, he ovat tarkkaan lukeneet kirjansa Peliteoriasta. Siinä vastustajat lyödään tavalla tai toisella, vaikka ostamalla heidät pois. Mutta en olisi uskonut, että niin monet hyväksyvät tällaista toimintaa. Asiathan osataan selittää aina sopivasti parhain päin, tarvittaessa voi kääntää asiat toisinpäin – monet eivät viitsi niin kovasti miettiä asioita. Nyt Halla-ahosta on tehty demoni ja Uusi Vaihtoehto-ryhmän jäsenet ovat sankareita, vaikka hetki sitten he tekivät yhteistyötä keskenään.

Timo Soinihan nyt kyllä kehtaa näköjään mitä vaan – Italiassa tällaisesta oveluudesta käytetään nimitystä furbo – eikä se siinä maassa ja Berlusconista sanottuna ollut pelkästään kielteistä – häntä pidettiin ovelana pelurina. Suomalaiset toivottavasti ajattelevat toisin.