Rojavan Ystävien adressi luovutetaan perjantaina 20.12. puolustusministeriöön, puolustusvaliokunnalle ja presidentti Niinistölle.

Keräämämme adressi saavutti 1300 allekirjoitusta, kiitos kaikille. Adressi on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan, kun Rojavan alueella sijaitseva Al-Holin leiri on ollut kiintotähtenä otsikoissa. Fokus on nyt muutamassa lapsessa ja heidän kohtalossaan. Nostetaan kansallisia uhkakuvia näiden yksilöiden kautta ja kuitenkin samalla Suomi aseistaa Turkkia, joka hyökkää Rojavaan heikentäen paikallisväestön mahdollisuuksia huolehtia näistä yhteensä 82000 ISIS-järjestön jäsenestä.
 
Hyökkäyksien myötä heidän vapautumisensa alkaa olla todellinen ja huomattavasti vakavampi uhka.

Adressi ottaa kantaa Suomen jo myöntämiin asevientilupiin Turkkiin.  Suomen ei tule osallistua alueen etniseen puhdistukseen aseteollisuuden muodossa, vaan olemassa olevat asevientiluvat tulee purkaa ja näin ollen samalla näyttää myös mallia muille Euroopan maille.  Adressin on allekirjoittanut 1300 henkilöä, joista 800 nettipalvelussa.

Turkin motiivit Rojavan alueen hyökkäyksissä ovat erittäin kyseenalaiset.  Tässä hyökätään ISISin kukistanutta kansaa kohtaan ja heikennetään sen mahdollisuuksia pitää vankina kymmeniä tuhansia vaarallisia henkilöitä.

Millaiset voimat kamppailevat Al-Holin leirin ympärillä – Turkki, Rojava, NATO – faktoja:

  • Al-Hol, jonka ympärillä media on viime viikot pyörinyt, sijaitsee Rojavan alueella, siellä on 70000 vankia, lähinnä ISIS-taistelijoiden perheenjäseniä.  Lähellä sijaitsee myös suljettu vankila, jossa on 12000 vaarallista ISIS-sotilasta.
  • Rojavan kurdit on kansa, joka kukisti ISISin.  
  • Tällä hetkellä Turkki hyökkää Rojavan alueella.  “Tulitauot eivät pidä ja lähitaisteluita käydään.  Mm ambulanssit ovat hyökkäysten kohteina”. Kertoo paikan päällä tilannetta seuraava brittiaktivisti Dani Ellis.
  • NATO on siunannut Turkin hyökkäykset Rojavaan
  • Koko ISIS vankileirijärjestelmä on uhan alla.  Vankeja on jo päässyt karkuun.
  • Humanitäärinen kriisi uhkaa aluetta.  Ruoan, veden ja sähkön jakelussa on ongelmia.  Sairaanhoidossa ei ole tarpeeksi henkilökuntaa.
  • Turkki kurjistaa näin ollen vankileirejä ja niiden valvontaa. Tämä on aivan eri tason uhka kuin muutama lapsi ja nainen. Miksi kukaan ei puhu tästä?

Me täällä Suomessa mietimme, otammeko vastaan 10 vai 30 lasta/naista ja samalla annamme Turkin ja NATOn työstää paikan päällä 80000 vapautumista. Kenen intressejä tämä palvelee?

Mikä on NATOn rooli?  Brittiaktivisti Dani Ellis twiittaa Rojavasta “Boris Johnson has been a vocal supporter of Turkey’s invasion of Afrin, depended their ethnic cleansing operation, has declared intent to strip the citizenship of British volunteers fighting in Syria and is now pushing for deeper involvment with Turkish military procurement”.  Toisin sanoen Syyriassa paikalla olevia brittiaktivisteja uhkaillaan kansalaisuuden menettämisellä, jotta heidät saataisiin pois todistamasta kansainvälistä sotarikollisuutta.

Peli on likainen, eikä Suomen tulee millään tasolla siihen osallistua.