Repussa on megafoni, ituja, banaaneja ja läppäri – olen siis menossa juhlimaan!  Nämä juhlat pidetään eduskuntatalon portailla!

*KAKSI VIIKKOA*

Olen ollut kansalaisaloite.fi palvelun ehkä aktiivisin käyttäjä, sillä olen ollut mukana kahden tärkeän kansalaisaloitteen nimien keruussa eli sometuksessa ja spämmäyksessä.  Ensin läpi vietiin KK2020 eli kannabiksen dekriminalisointia ajava aloite ja sitten perään lentoveroa vaativa aloite.

Oma osuuteni aloitteiden läpiviennissä oli lähinnä aluksi toivon palauttaminen, sillä molemmat aloitetiimit tuntuivat pitkien ja upeiden kampanjoiden jäljiltä potevan hieman marssiväsymystä.  Siitä eteenpäin aloitin määrätietoisen hehkuttamisen, sparrauksen ja innostamisen somessa.  Molemmissa tiimeissä oli todella paljon asiantuntemusta, osaamista, ahkeria aktiiveja ja rutkasti ME-henkeä – nämä ominaisuudet yhdessä veivät tavoitteet läpi.

Yksinkertaisuudessaan hoin eri foorumeissa kaksi viikkoa seuraavaa mantraa: tykkää, tykkää, tykkää, kommentoi, jaa, kutsu – me pystytään tähän!  Huippua, hienoa, upeeta!  Tässä ovat avaimet somekampanjan onnistumiseen.

Dekriminalisoinnin suurin haaste on ihmisten pelot ja asenteet.  80 -luvulla alkaneen pelotteluun pohjautuvan päihdetyön tuloksena ihmisten on hyvin vaikea uskaltaa sanoa ääneen kannattavansa aloitetta tai miettiä uudesta näkökulmasta mielipiteitään.  Kuitenkin aloite on äärimmäisen hyvin perusteltu.  Aloite on kansanterveyttä edistävä, vaikka lukijan ensi reaktio saattaa olla päinvastainen.  Kokonaisuutta ja tutkimustuloksia tarkastellen voimme kuitenkin ymmärtää erityisesti syrjäytymistä ehkäisevät, lääkinnälliset ja alkoholismia vähentävät vaikutukset.  Alkoholi lienee Suomen suurin välillinen tappaja.

Lisäksi tuotantokasvina hamppu on erinomainen Suomen olosuhteisiin, tärkeä hiilensitoja ja viljelykierron osa maanparannuskasvina.  Suomalaisella hampulla on myös erinomaiset vientimahdollisuudet ja se kasvaa tuottoisasti pohjoisillakin kasvatus vyöhykkeillä.  Tällä alueella meidän on todellakin mahdollisuudet ekologisiin innovaatioihin ja laadukkaan viennin tuomaan vaurauteen.  Hamppu on erinomainen ekologisen teollisuuden raaka-aine.  Siitä voidaan tehdä melkein mitä vaan – jopa muovia!

Lentoveron vastaanotto oli helpompi.  Monet kokevat epäloogisuutta siinä, että saastuttavin matkustusmuoto on vähiten verotettu.  Yhteinen halu tilanteen korjaamiseen on selvä.  Ruotsin mallin mukaisessa toteutuksessa veron tuoma tuotto olisi puoli miljardia euroa vuodessa.

Aika asiatontakin kommentointia kerääntyi postauksiin ja se meinasi viedä kampanjoinnin huomiota viimeisenä viikonloppuna liiaksi.  Ohjeeni tähän tilanteeseen oli että kaikki energia nostaa aloitteen näkyvyyttä!  Olkaamme kiitollisia aktiivisesta keskustelusta ja aihekriittisten tuomista tykkäyksistä ja huomiosta.  Tässä vaiheessa ei ole väliä sillä, millä tulta ruokitaan, onko se tuohta vai kerosiinia, kaikki roihu tuo lisää näkyvyyttä aloitteelle.  Meidän tehtävä on keskittyä nyt luomaan jatkuvalla syötöllä lisää positiivista sisältöä, se hukuttaa negatiivisen alleen.

25000 allekirjoituksen paremmalla puolen alkoi tulla myös julkisuuden henkilöitä aloitteiden taakse näkyvämmin.  Kaikki tämä johti räjähdysmäisiin loppukireihin.  Molemmat aloitteet menivät läpi.  Tämä johtui hyvistä tiimeistä, joissa jokainen oli tärkeä.  Tämä oli mahdollista ainoastaa yhteistyöllä!

Olen todella kiitollinen molemmista kokemuksista!  Olen saanut paljon uusia hyviä tuttavia ja kontakteja.  Olen saanut kosolti kokemusta oman suuren päämääräni tavoittamiseen, joka on olla osa maailman kriittisen massan kasvattamista ja tietoisuuden levittämistä.  Olen saanut kokea upeita onnistumisen tunteita ja jakaa niitä ihanien ihmisten kanssa.

Hei vielä ehtii allekirjoittaa

1.11. saakka KANNABIKSEN DEKRIMINALISOINTI

2.11. saakka LENTOVERO

Näihin tunnelmiin H-Hetkeltä päätän, ja juna pian jo tuleekin Helsinkiin, siellä suuntaan eduskuntatalolle, tänään juhlin molempia aloitteita:

NYT SE ON TOTTA – TODELLISTA – TÄYDELLISTÄ!!!

Se tunne kun – suuri työ ja jännitys saa parhaan mahdollisen palkinnon! **** 50 000 !!!!! ****

**** 50 000 kertaa KIITOS !!!!! ****

KIITOS – aloitteen alullepanijat
KIITOS – pitkäjänteistä työtä tehneet puurtajat
KIITOS – loppuvaiheessa mukaan tulleet boostaajat
KIITOS – julkisuudesta tutut, jotka annoitte kasvonne kampanjan tueksi
– mutta ennen kaikkea KIITOS KIITOS KIITOS kaikille allekirjoittajille! Joka ikinen allekirjoitus on merkityksellinen!
Pisaroista muodostuu valtameri
Yhdessä olemme vahvoja
Olemme osoittaneet kriittisen massan voiman ja tahdon
Yhdessä voimme luoda paremman huomisen

! ! ! ! ! K I I T O S ! ! ! ! !

5 0 0 0 0