Hei, muistaako kukaan Petteriä? Siis sitä tyyppiä siellä hallituksessa, joka voisi toimia vaikka salaisena agenttina, koska hänen kasvonsa eivät jää millään mieleen. Se Petteri on… siis mikä se nyt on? Niin, valtiovarainministeri, mikä tarkoittaa sitä että hän voi ottaa ja antaa kuinka haluaa, mutta julkisuuteen asioita joutuvat selittämään kunkin hallinnonalan vastuuministerit. Eli Petteri on eräänlainen vaeltava aave, joka voi esiintyä julkisuudessa vain kun se on hänelle itselleen edullista ja rankaista vihollista, siis työtöntä ja köyhää, aina jonkun muun selän takaa.

Lähes 100 % kokoomuslaisista katsoo, että Petteri on hoitanut työnsä hyvin. Myös kansan mielestä Petteri on ihan huipputyyppi. Ja tosiaan, mies on saanut Sipilän puolueineen tanssimaan täydellisesti kokoomuslaisessa svengissä ja ote perussuomalaisista oli niin vahva, että nämä muuttuivat Petterin niskalenkissä ihan sinisiksi. Petterin nukkehallitus onkin toteuttanut niin kokoomuslaista politiikkaa, että tiedän monta kokoomuslaista, joita tilanne jo suorastaan nolottaa.

Koska Petteri on suosittu, hän saa sanoa mitä vaan, ilman että media puuttuu siihen. Muistaako joku vielä sen Alexin, joka muodosti prosenttilukuja omassa päässään? No hänen sanomisensa joutuivat median hampaisiin ja katsos vaan, kuinka kokoomuksen kannatus laski kuin kipsisakka-altaan vesi hätäjuoksutuksissa. Mutta kun ei tämä Petteri ole sen kummallisempi. Hän keksii lukuja päästään edeltäjänsä tavoin ja aloitti hallitustaipaleensakin perinteisesti valehdellen.

Kuva: www.koulutuslupaus.fi

Luulen, että Petteri saa sanoa, koska hän on kuin salainen agentti. Petterissä ei ole tarttumapintaa, toisin kuin iloluontoisessa suomenruotsalaisessa, jota sai lyödä viihdeohjelmissa munille. Mutta silti, ihmisille valehtelu on rumaa, teki sen sitten vakavalla naamalla tai valkoisena hohtavan hymyn takaa. Vähintä, mitä media voisi tehdä, olisi alkaa rapsutella Petterin julkikuvaa ja katsoa, mitä sieltä alta löytyy.

Sipilän hallituksen tympeimmät pöllähdykset ovat menneet tähän asti aina jonkun muun kuin Petteri Orpon piikkiin. Kokoomuksen sisällä puheenjohtaa ovat suojanneet mm. Paula Risikko, ottamalla vastaan iskuja milloin sotesta ja muulloin maahanmuuttopolitiikasta. Petetyistä koulutuslupauksista on saanut kantaa vastuun Sanni Grahn-Laasonen. Mutta voisiko nyt käydä niin, että työttömiä orjatyöhön pakottavasta aktiivimallista annettaisiin kunnia, ei tietenkään täysin ansiottoman Jarpan sijaan, sille joka tämän kokoomuslaisista kokoomuslaisimman linjan takana on?

Eli, kun nyt käyt allekirjoittamassa kansalaisaloitteen aktiivimallin kumoamiseksi, paina samalla mieleesi, kenen tekosia tässä yritämme kumota. Sipilän hallitus on surullinen tarina epäonnistumisista ja ihmisten eriarvoistamisesta. Eihän anneta yhden miehen päästä näistä vuosista kuin koiran veräjästä? Petteri Orpo on hallituksen nukkemestari. Kun sanot ei aktiivimallille, sanot myös ei Petteri Orpolle ja kokoomuksen ihmisarvoa alentavalle politiikalle.