Välieräottelu Suomi-Ruotsi, jääkiekkoa.

Ensimmäisen erän jälkeen, juuri nyt (21.2. klo 14.40) ei ole vaikea ennustaa ottelun lopputulosta. Suomella taisivat paukut loppua Venäjä-otteluun; nyt peli ei suju. Ruotsi tulee mitä todennäköisimmin voittamaan tämän välierän ja pelaa loppuottelussa. Suomi saa tyytyä pronssipeliin ja sielläkin tekee tiukkaa…Paha takaisku oli myös loistavan maalivahtimme sairastuminen flunssaan.

Niinpä. Se että Suomi ei tehnyt maalia, vaikka kaksi ruotsalaista oli jäähyllä, on suorastaan skandaali. Se kertoo joukkueen huonon hengen ja kehnon kunnon: yhteen ei pelattu ja peli on pelattu, veikkaan… . Ja toisaalta, häviö Ruotsille tekee hyvää suomalaisille. Aina!

Toisen erän jälkeen, juuri nyt (21.2. klo 15.40) synkkä ennustukseni toteutui. Erä alkoi Suomelta hienosti, mutta loppupuolella Ruotsi jyräsi tehokkaasti. Tilanne siis 1-2 Ruotsin hyväksi. Aivan ansaittu johto.

Kolmas erä. Kovaa kamppailua, mutta niin vain kävi (21.2. klo 16.20): Ruotsi loppuotteluun, Suomi jäi pronssikamppailuun. 1-2 -tilanne säilyi. Vastaan tulee lauantaina joko USA tai Kanada, luultavasti Kanada. Veikkaan USAlle kultaa, Ruotsille hopeaa.

Koko Suomi katsomossa?

Puoli Suomea taisi katsoa kanssani tätä ottelua. Sotshin televisiointiennätys, veikkaan? Pettymys oli kova, ainakin veteraanikiekkoilija Teemu Selänteelle. Reilusti nelikymppinen Selänne olisi ansainnut paremman uran päätöksen…

Jääkiekko ei ole ihan koko elämä, ainakaan Öisinajattelijalle. Harvinaista kyllä, harvoin olen katsonut otteluja näin paljon kuin Sotshin olympialaisissa. Oli aikaa,
sopiva tauko tässä ”eläkeputkessa” ja kirjoitustyössä…

Lopputulema: mikään ei ole hyödyllisempää kuin rankat tappiot ja epäonnistumiset – niin elämässä kuin urheilussa. Suomi ansaitsi tappionsa, Ruotsi oli kestävämpi, teknisesti osaavampi ja henkisesti vahvempi. Toistan: mikään ei teesuomalaisille parempaa kuin häviö Ruotsille, oli laji mikä hyvänsä…