Öisinajattelija erehtyi pahemman kerran!

 

Kirjoittaessani keväällä blogia ”Alavilla mailla ei ole Halla-ahon vaaraa” arvelin, että Suomesta ei löydy niin paljon rasistisesti ajattelevia, että Brysselin tohtori nousisi puoluejohtoon. Olin näköjään aivan hakoteillä mietiskellessäni silloin seuraavasti (lainaan itseäni):

”Perussuomalaisten perusjoukoissa on yhä vanhoja puolueita vastaan protestoiva vennamolais-soinilainen maaseutuenemmistö eikä brysseliläis-eiralainen ylimystöeliitti joukkojen suosiota saavuta. On selvää, että yltiöisänmaallinen terholaislinja voittaa alkukesän kokouksessa. Halla-aho ei voi ikimaailmassa edetä puoluejohtoon, ei edes jakomäki-vesalaisten kannattajiensa tuella. Heitä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi. En silti sano, että natottaja-perussuomalaiset olisivat mikään pieni uhka kun oikeistoaalto tässä maassa etenee”.

 

Uusi puolue ja sen ohjelma

 

Suomen puoluekartalle putkahti käytännössä uusi puolue, kun Jussi Halla-ahon kannattajat ilakoivat Jyväskylän kokouksessa 10.6. Samalla ns. Ruotsidemokraatit saivat Suomesta ikioman yhden asian veljespuolueen. Myös Unkarin, Puolan ja Ranskan veljespuolueet riemuitsevat.

On selvää, että nyt on kyse aivan toisenlaisesta liikkeestä kuin Timo Soinin johtamasta perussuomalaisista:
puolueen vennamolainen maaseutuköyhälistön ydin on lopullisesti syrjäytetty ja puoluejohdossa juhlivat Halla-ahon ohella sellaiset pellet kuin Teuvo Hakkarainen. Tämä tarkoittanee toisaalta myös sitä, että vanha vennamolainen kaarti jättää puolueen…tai vetäytyy ainakin alkuvaiheessa syrjään.

 

Tavallaan on paradoksi, että vennamolaisesta puolueesta, jonka ydinjoukkoa olivat maaseutukylien köyhät pienviljelijäevakot ja heidän jäkeläisensä – siis Suomen sisäiset ”maanpakolaiset” – on nyt kasvanut muukalaisvastainen nationalistinen liike, jolla ei riitä tippaakaan myötätuntoa tai suvaitsevaisuutta muualta tulleita kohtaan (?)!

 

Vielä vaarallisempaa on se, mitä uusi puolue tekee Halla-ahon johdolla mahdollisessa hallitusvastuussa. Se ajaa Suomea ulkopoliittisesti vaaran vuosiin eli Natoon. Se ajaa kokoomuksen kyljessä uusliberalistista talouspolitiikkaa, sotea ja lisäleikkauksia köyhille. Se ajaa korostetusti hyvinvoivan keskiluokan ja suuryritysten etuja veropolitiikassa. Se unohtaa globaalit ongelmat ja pakolaiskysymyksen aidon pohtimisen. Se unohtaa kaikki mahdolliset siteensä niihin vähävaraisiin ja köyhiin äänestäjiin, jotka joskus uskoivat Veikko Vennamon ja Timo Soinin sujuvakieliseen ja kansaa puhuttelevaan propagandaan.

 

Halla-ahon puolueesta on tullut korostetusti yhden asian muukalaisvastainen puolue, jonka yltiöisänmaallisiksi tunnuksiksi nousevat (vaikka niitä ei ohjelmiin kirjoitettaisikaan) ”Suomi ensin” ja ”Suomi suomalaisille”. Tähän on nyt tultu. Saa nähdä, mihin vielä mennään (?).

Öisinajattelija