Kotouduin Pietarista. Suomen uutiset kertovat tänään , että muuan urpo tai orpo ministeri oli päättänyt kieltää / takavarikoida SUOMI 100-vuotisjuhlakolikon, koska sen toisella puolella oli kuvattu teloituskohtaus. Se ei kuulemma sovi juhlavuotemme kaanoniin.

Ryhdyin heti öisinajattelemaan ja miettimään miten tätä Suomen satavuotishistoriaa pitäisi oikein muistella muuten kuin talvisodan hengessä ja valkoista venäläismarsalkka Mannerheimia muistellen (?).

Todellakin, sata vuotta sitten elimme ilmeisesti auvoisia rauhan aikoja eikä niihin itsenäisyysvuosiin tietenkään kuulunut väkivalta – ei vuonna 1917 eikä varsinkaan seuraavana keväänä, vuonna 1918. Ketään ei tapettu, naisia ja lapsia ei tutkimatta teloitettu tai näännytetty nälkään kansalaissotamme jälkimainingeissa, vaan yksissä tuumin kansakunta rakennettiin, Mannerheimin johdolla ja yhteistuumin.
.
”Täysin mauton kuva, joka ei sovi Suomi sata vuotta henkeen”, toteaa tämä urpo uutisten mukaan (Klo 16 YLE-uutiset).

Tähän toteamukseen ei ole oikeastaan mitään lisättävää. Tällaisia urpoja ministereitä meillä näköjään on. Hävetköön tuo huonomuistinen urpo! KokoMUSTA Suomi näyttää edelleen elävän lapualaisten hengessä ja muistelevan menneitä pelkästään lahtarien puolelta. Tällaista satavuotiasta Suomea minä en juhli!

Öisinajattelija