Vihreän liikkeen loppuluisu

Olen lukenut kohtalaisen monta kirjaa alkoholismista. Sekä harrastuksen että omankin terveyteni tiimoilta. Olen myös toiminut jonkimmoisena “päihdeterapeuttina” (ilman koulutusta), ohjannut ja käsikirjoittanut potilasvideoita Tervalammen hoitolaitoksessa 1990-luvun alussa. Avartavaa aikaa.

 

Alkoholisti on oman elämänsä paras näyttelijä!

 

Kesällä luin muutaman kotimaisen opuksen teemasta. Niistä mieleen jäivät erityisesti Kalle Lähteen omakohtaiset elämäketaromaanit Happotesti ja Loppuluisu. Lähde on, kuten alkoholisti usein, paitsi loistava näyttelijä, myös elämänsä paras asiantuntija, joka tietää ongelmastaan kaiken, vaikka se ei mitään autakaan…

En suosittele kirjoja niille, jotka eivät viinanhuuruisesta elämästä paljon tiedä…tai ovat katselleet vain murrosikäisten hupailuja televisiosta tyyliin Pussikaljaelokuva.

 

Vihreitten loppuluisu

 

Aasinsilta alkoholismista puoluepolitiikkaan edellä oli suht pitkä, mutta olen syvästi huolissani vihreän liikkeen ongelmasta ja nyt käsillä olevasta loppuluisusta. Pelkään että vihreät katoavat kartalta ja muuttuvat pienpuolueeksi skandinavisten sisar- tai veljespuolueidensa tapaan. Se ei ole hyväksi Suomen poliittisella kartalla, en siis koe vahingoniloa, päinvastoin. Ei ole mukavaa huomata, miten ansiokas kansanliike saa surkean lopun… muuttuen sitä ennen vain keskinkertaiseksi ”puolueeksi” ilman todellisia tavoitteita.

 

Muistan liikkeen alkuajat ja Koijärven innon. Muistan Kaivopuiston kulman kasvisravintolan, keskustelut ja tapaamiset Ville Komsin kanssa. Yhteisen kampanjammekin, “upseeriarvoisten” sotilaspassien palautuksen ja aseistakieltäytymisen jälkikäteen. Muistan sympaattiset vihreät, jotka viisastuttivat horjuvaa maailmankuvaani 1980-90-luvun tienoilla, Pekka Haaviston ja Heidi Hautalan. Pekka Haavisto on mielestäni edelleen se henkilö, joka sopisi arvomaailmansa ja diplomaattitaustansa vuoksi koko Suomen satavallan…, anteeksi tasavallan keulakuvaksi, monella tapaa.

 

Mutta onko Erno Paasilinnan ja Pentti Linkolan kaltaisten itseoppineiden toisinajattelijoiden aika jo mennyt vihreissäkin, vihreistä tullut se kuuluisa “kokoomuksen puisto-osasto” ? Pahasti siltä näyttää.

Vihreitten loppuluisu 2018-2019 on alkanut paljon ennen puolueen painajaisia ja se on nyt meneillään. Silti tilanne kulminoituu enemmän kuin Touko Aaltoon, Jani Toivolaan.

 

Jani Jani, miten saatoit tehdä hakkaraiset?

 

Puolue ja sen politiikka liittyy some-suomessa yhä enemmän HENKILÖÖN. Tämä on kammottava ja samalla surkuhupaisa tosiasia: vihreissä Henkilö on nyt Jani Toivola, kotimainen musta mies.

 

Jani Toivola on tehnyt kaikki mahdolliset aatteen ja arvopohjan virheet, kaikkensa mustatakseen oman puolueensa. Jos perussuomalaisissa voi elvistellä Hakkaraisen tapaan, vihreissä Jani on merkitty mies, josta vihreitten loppuluisu lopulta alkaa. Valitettavasti.

 

Jani Toivolan tempuilla vihreät on menettänyt lopullisesti uskottavuutensa, muuttunut “puolueeksi” sanan paskamaisimmassa merkityksessä.

1) Kun vihreät ajavat joukkoliikennettä ja vihreitä luontoarvoja, Jani ajaa taksilla 22 000 euroa vuodessa, enemmän kuin Öisinajattelijan vuosiansio. Kyse ei ole kateudesta , vaan arvoista, jotka raiskataan…
2) Kun normaali-ihminen lepäilee sairaslomallaan vuoteessa kotonaan, Jani kulkee kouluissa puhumassa rasismista yms – muistaen rahastaa kiertueestaan mukavia tonneja…Kyse on huijauksesta …tai teeskennellystä sairaudesta.
3) Kun siirtotyöläinen ja työn perässä muuttava suomalainen maksaa kiltisti uuden asunnon vuokransa ja elatusmaksunsa, Jani kuittaa sopivan summan asuntoedusta pääkaupungissa, asuen kahdessa paikassa yhtäaikaa. Miksi muuten siirtotyöläiselle ei tätä etua makseta? Vain kansanedustajalle? Kysyn vain , vaikka asia ei tietysti minulle kuulu…

 

Kuten alussa kerroin, alkoholisti on oman elämänsä paras näyttelijä. Toiseksi paras voi olla kansanedustaja, joka edustaa… ei kun näyttelee itseään ja nostaa itsensä kansan yläpuolelle.
ps. on kohtuullista, että Jani jättää eduskunnan eikä ole enää ehdokkaana kevätvaaleissa. Se ei kuitenkaan pelasta vihreitä. Loppuluisu on valitettavasti alkanut…

Öisinajattelija