Keskustelua eduskunnan kuppilassa:

– Nyt pitäisi saada jotenkin taas sitä ruutuaikaa, pitää olla kivasti esillä.
– Joo, näin on. Hei, minä keksin! Järjestä sinä joku teidän puolelta sanomaan jotain, että me pidämme pieni- ja keskituloisten puolta, vaikka siitä veronalennusjutusta.
– Joo, hyvä idea, sen teen. Saadaan hämmennettyä vasemmistoakin!
– Minä voin sanoa jotain siihen vastaan, saadaan katsos vähän vastakkainasettelua. Hehheh! Saadaan joku lööppi siitä, että hallituksessa on erimielisyyttä, hehheh!
– Just näin. Meillähän nämä hommat sovitaan ihan pienessä piirissä, mutta voidaanhan me antaa vähän toisenlainen kuva, ihmiset tykkäävät, kun on vähän draamaa.
– Joo, tosi pienessä piirissä sovitaan asiat, oikeastaan kahdestaan. Mutta annetaan kuva, että Sinisilläkin on jotain sanottavaa.
– Onhan niillä tosi tärkeä tehtävä, nehän huolehtivat siitä, ettei Perussuomalaisten kannatus nouse liikaa. Niiden hajottaminen oli loistoidea!
– Vihreät on ihan ok, ne saadaan pysymään liekanarussa ja sinne saadaan paljon ääniä, jotka eivät tiedä, ketä äänestäisivät.
– Just niin, ilmasto on aina tapetilla.
– Se Li olisi ihan hyvä ja pätevä tyyppi, millä se saataisiin meille, pyydettäisiinkö se kaljalle?
– Minä en juo kaljaa.
– No, otat vissyä sitten, mitä sen väliä. Pääasia on, että se saataisiin ympäripuhuttua.
– Miten sen saisi luopumaan tuosta pienituloisten puolustamisesta?
– Onhan meillä näitä talousguruja.
– Joo, esimerkiksi Juhana. Annetaan niille sähköauto, kun ollaan niin puhtaan ilman puolesta. Ajelevat tuolla meren rannalla ja juttelevat talousasioista. Eiköhän se sillä hoidu.
– Mutta kunnon auto pitää olla ja uusi!
– No, sehän on selvä, rahasta ei ole puutetta.
– Telkkariin Li:tä ei saa paljon päästää. Minä hoidan mediapuolen. Pidetään ne pimennossa ja Halla-aho tietysti kanssa. Vähän on ollut ongelmia opposition kanssa, liikaa ovat päässeet esille.
– Ei huolta, Klasun kanssa juteltiin, että se kellojen siirtely saa nyt loppua. Siitä saa Suomen hallitus taas pisteet kotiin, kun se oli meidän aloite. Siinä unohtuvat monet pienituloisiin kohdistuvat leikkaukset, kun saadaan taas uusi asia tapetille.
– Just näin!
– Saataisiin se SOTE nyt vaan jotenkin huomaamatta läpi. Minä sen nuijankin sorvasin.
– Kyllä se varmaan onnistuu.
– Vähän mietityttää, kun yksi tuttava sanoi, jos pitkäaikaissairaita ei enää hoideta, kun on se henkilökohtainen budjettikin…
– Ei tietenkään hoideta, jos ei ole omaa rahaa. Eihän me kaikkea voida maksaa.
– No, näinhän se tietysti toisaalta on. Mutta jos tajuavat tämän, ennen kuin äänestetään eduskunnassa?
– Ei ne mitään tajua, ei ole tajunneet ennenkään.
– No, se on kyllä totta.