Meillä Jakomäessä Vasemmistoliiton teltalla ja muutenkin maailmassa kävellessä saa nykyään sellaisia kommentteja kuin, että kyllä olo hetkeksi kevenee kaiken paskan keskellä kun näkee Vasemmiston teltan kotiin kävellessä.

2000-luvulla nuorten tulokehitys on pysähtynyt ja osittain jopa laskenut. Nuoret ovat myös työolosuhteiltaan epävarmoissa ja epäselvissä työsuhteissa kuten vuokrattuina ihmisinä taikka nollasopimuksilla keskimääräistä useammin. Minulle on myös tullut sellainen ymmärrys, että varsinkin pääkaupunkiseudulle on syntymässä paperittomia aiempaa laajemmin hyväksikäyttävä työnantajasektori. Voisin toki luetella tässä erilaisia syrjäytettyjä ryhmiä muitakin mutta totean vain, että tulevaisuuden näkymät ja yhteiskuntarauha eivät säily keskustan, kokoomuksen ja persusinisten politiikalla. Hallitus voiman tunnossaan kärjistää tuloeroja ja häpeilemättä syöttää omille viiteryhmilleen herkkupaloja. Hallituksen politiikka on raivostuttavan epäoikeudenmukaista. Sen toiminta on täynnä epäselvyyksiä, oikeusvaltiota murentavia elementtejä.

Voi että voi Suomi parka toivottavasti demokratia säilyy tämän hirmuhallituksen jäljiltä.

Ei riitä, että tavoitellaan palkankorotuksia ja loputonta kasvua yrityksille yhteiskunnassamme. Meidän pitää miettiä vallantasauksen keinoja. Verotus on tietenkin toimiva valtapoliittinen interventio. Ei olekaan mitenkään yllättävää, että tämän järjestelmän romuttaminen näyttääkin olevan eräs Kokoomuksen päätavoitteista.

Niin kauan kuin valta ja omistajuus on istuvalla eliitillä niin kauan he pystynyt määrittämään elinkustannusten tasoa.

Näiden nykyisten johtajien mielestä kaikki ihmiset ja hyvinvoinnin rakenteet voidaan uhrata äärikapitalistisen politiikan tieltä.

Minulle on nyt syntymässä käsitys, että Vasemmistoliitto voi olla se muutosvoima, jota ihmiset nyt kaipaavat. Kärkitavoitteena meillä pitää olla vallansiirto kansalaisille, perustulo ja kuuden tunnin työpäivä. Emme me halua mitään ökyelämää. Haluamme asiallisen tulevaisuuden ihmisille.