Suomi on tasavalta, jossa demokratia on päivän sana. Näin uskomme ja näin meitä valistetaan.

Me olemme maa, missä sananvapaus kukoistaa, taparikolliset vangitaan ja tuomiot luetaan oikeudenmukaisesti. Poliitikot ovat nuhteettomia, lainsäätäjät ja tuomarit & syyttäjät lahjomattomia ja jopa markkinatalous läpinäkyvää…

 

Kuka on tasa-arvoinen ja kenen kanssa?

 

Kaikki maamme PÄÄmiehet ovat keskenään tasa-arvoisia – ja ainakin tasa-arvoisempia kuin muut. Tasa-arvoista on amerikkalaiseen tapaan salailu,  ”vaihtoehtoinen totuus” ja veronkierto. Sitä harrastavat tutkimusten mukaan kaikki isommat firmat – toki laillisesti, niin sanotun verosuunnittelun nimissä! Tasa-arvo kasvaa käyttäjän statuksen myötä, minkä kansa hyväksyy ja katsoo muualle, koska tarjolla on paljon sossua, sotea, leipäjonoja & sirkushuveja, esimerkiksi formuloita ja jääkiekkoa.

 

Täällä myös maan PÄÄmiehet, harvemmin naiset, valitaan demokraattisesti ja he saavat toimia kansan antamalla mandaatilla keskenään tasa-arvoisesti. Niin he tekevätkin ja verkottuvat, tottakai. Yhteisiä piirteitä, jotka kansa nieleskelemättä hyväksyy, on kosolti:

-PÄÄministeri (=lue: yksityisyrittäjä) painostaa ja pommittaa YLE-yleisradion toimittajaa lukuisilla tekstiviesteillään ja vaatii oikaisuja uutisiin, jotka ovat faktoja hänen hlö-suvun taloudellisista kytkennöistään. Noh, häntä vähän moititaan, mutta ministeri saa kevyen huomautuksen – ja jatkaa, tottakai!

-PÄÄtoimittaja YLE-yleisradiossa yrittää hyssytellä ja rauhoitella kansan nimissä, kieltää vaikuttaneensa toimittajiiin pääministerin painostuksesta. Hänkin saa ansaitusti YLE-johdon luottamuksen & siunauksen pätevänä miehenä, jolle ei ole vaihtoehtoa tietenkään – ja jatkaa, tottakai! Noh, muutama asioita ymmärtämätön toimittaja saa siinä sivussa mennä kun ymmärtävät itse lähteä…

 

-PÄÄsyyttäjä (=koko valtakunnan syyttäjä) tekee veljensä kanssa kytkykauppoja – ja saa jatkaa, tottakai. Virkavapaata myönnetään stressaantuneelle miehelle – ja syytteet toki kesken vielä, mutta että PÄÄsyyttäjä epäiltynä???. Kysyn vain, vaikka asia ei tietysti minulle kuulu…

-PÄÄjohtajat (aika monet) ovat monen firmansa kautta epäilyssä rahanpesusta, niin Venäjän kuin parasiittien… ei kun paratiisisaarten kautta. He jatkavat, tottakai ja kiertävät veroja vanhaan malliin. Heille joku keksi vaatia jopa verohelpotuksia kunhan tunnustaisivat osan kuukautiskiertonsa…ei kun veronkiertonsa (?).

Koska olemme demokratia, ei Venäjä, kaikki tämä on tietenkin laillista markkinataloudellista ja poliittista kunnianarvoisaa toimintaa…ainakin kunnes toisin todistetaan. Kukaan ei eroa, ketään ei eroteta. Kun PÄÄsyyttäjäkin on epäilty, epäilen, että ketään ei epäillä, saati syytellä, ja kaikki, esimerkiksi MOT-ohjelmissa esitetyt epäilyt tietenkin keskeytetään. Mutta kyllä Poliisi tutkii?…

 

Ai niin, poliisinhan me luotamme?

 

-PÄÄ poliisissakin ovat olleet , ainakin Helsingissä, toki vähän laiskahkot PÄÄmiehet vaikka siellä ei enää nykysin tietenkään mitään lahjontaa, korruptiota tai kytkykauppaa esiinnykään, ei tietenkään kukaan kätke tontilleen muutamia satojatuhansia euroja. Se on kitketty, jumalan kiitos – laillisuutta valvovien moottoripyöräjengien, ja muiden jumalan enkelten ansiosta!

 

Eläköön suomalainen demokratia, sananvapaus ja järjestelmämme avoimuus & lahjomattomuus.

Onneksi meillä ei ole Venäjän tai Moldovan tapaista korruptiota tai rahanpesua… Huh, että olen siitä iloinen ja helpottaa!

 

ps. silti sitä aina välillä kysyy, miksi tällaisen HUIPPUdemokratian oloissa aina välillä nousevat kansan syvät rivit, korpikommunistit tai perussuomalaiset epäilemään järjestelmämme perusteita ja kaipailemaan aitoa kansandemokratiaa?

Pentti Stranius, Susirajan Öisinajattelija