Pelit, vehkeet ja…joukkomurhat

Suomen Veikkaus on päättänyt jäädyttää muutamaksi kuukaudeksi mainontansa, missä pelaamiseen kannustetaan kuin kahvinjuontiin. Se on kuulemma niin perin yleistä ja tavallista.

Valitettavsti asia onkin juuri niin. Mainos on jo mennyt perille. Suomalaiset pelaavat ja ovat peliaddikteja kiihtyvään tahtiin. Mukana ei ole vain nettipelaajien huippuammattilaisia, pokeritienaajia, vaan myös niitä, jotka kustantavat monien voitot: siis myös pienituloisia eläkeläisiä hedelmäpeliautomaattien kahvoissa.Puhumattakaan nuorten innosta pelaamiseen, joka tuottaa maailman mitassa jo paljon enemmän kuin elokuvabisnes.

 

Kammonttavinta on nuorison peliteollisuuden maailma. Se on erittäin väkivaltainen ja sotainen. Siinä tappaminen on tyylikästä ja yhä uusia terroritekoja, sotia ja konflikteja suunnittelevat hyväpalkkaiset ammattilaiset. Heidän firmansa ovat miljoonia tienaavia yrityksiä, jotka kantavat vastuunsa myös väkivaltapelien räiskintäteemoista ja kuvitteellisesta tappamisesta, mikä kiehtoo niin monia peliaddikteja .

Meikäläisen näkökulmasta tällainen virtuaalimaailma on täysin vinksahtanutta. Sen palveluksessa on eri maiden psykologeja, sosiologeja ja tutkijoita, jotka VÄITTÄVÄT ja MUKATODISTAVAT kysely”tutkimuksiensa” ja surveynsä varjolla ettei pelimaailma aiheuta riippuvuutta, saati väkivaltaa ja on vain nykyajan harmitonta viihdettä. Se jopa pitää pelaajan irti todellisesta nuorison väkivaltakäyttäytymisestä. Voi pyhä yksinkertaisuus! Mallioppiminen ja matkiminen on lapsellekin yksi perusoppimisen muoto.

 

Kysyn vain: kuinka kauan moista paskapuhetta pitää kuunnella ennen kuin havahdutaan! Suurin osa esim USAn vinksahtaneista joukkomurhaajista matkii pelimaailmaa, ottaa oppinsa sieltä ja soveltaa ”osaamisensa” käytäntöön kouluissa, toreilla ja kauppaskeskuksissa. Erilaisilla keskustelulinjoilla kilpaillaan siitä, kuka innoittaa pahimman joukkomurhaajan seuraavaksi! Kuka on seuraava Breivik…

 

Odottelen vain, milloin Suomessakin ammuskellaan taas muitakin kuin hirviä ja jäniksiä…Aseitahan meilläkin piisaa melkein joka kodissa…

Öisinajatteilija