Nyt kunnat jakamaan ilmaiseksi järvenrantatontteja nuorille lapsiperheille! Monen kunnan kannattaisi heti ryhtyä kaavoittamaan sopivia tontteja heille, jotka haluavat muuttaa pois ruuhka-Suomesta väljempiin maisemiin.

Etätyö on nyt tullut mahdolliseksi ja tutuksi monille ja se tulee myös olemaan jatkossa yksi tapa tehdä työtä. Jos yhteydet pääkaupunkiin eivät ole täysin mahdottoman matkan päässä ja paikkakunnalta löytyy koulu ja päiväkoti – miksi sinne maalle ei voisi muuttaa? Moni varmaan miettii tällaisia asioita nykyään.

Jos vielä saisi rantatontin kauniilla maisemalla, jo alkaisi kuntaan virrata vireätä nuorta väkeä, näin ainakin luulen. Siinä tulisi lapsia, ettei koulua tarvitsisi lakkauttaa ja hyviä veronmaksajia, jotka kustantaisivat vanhemman väestön palvelut. Ikärakenne nuorentuisi kerralla.

Talon rakentamisessa kunta voisi avustaa tarjoamalla valmiita talopaketteja paikkakunnan rakennusfirmojen kanssa sopimalla – kaikki hyötyisivät. Kyllä Suomessa kauniita järvien ja lampien rantoja sekä metsiä riittää kaikille. Kaikkien talojenhan ei tarvitse olla monen sadan neliömetrin hulppeita luksushuviloita, vaan asiat kannattaa miettiä niin, että aina saa ”omansa pois”, jos olosuhteet muuttuvat.

Moni kunta on varmaan näitä jo miettinyt, tämä olisi yksi tapa houkutella asukkaita kuntiin.

Siis – jos halutaan pitää koko Suomi asuttuna.