Jos aurinko uupuu juhannustaivaalta, täytyy aurinkoinen juhannustunnelma loihtia muilla keinoilla. Hedelmäinen täytekakku tuo kesän pöytään, niin makumaailman kuin väriensä puolesta. Kuvan kakun tein ystäväni tyttären rippijuhlaan, uunipellin kokoiseen kakkuun tarvitset kolminkertaisen annoksen raaka-aineita.
Lidlin mango-passionsorbetti on loistava raaka-aine jälkiruokiin ja leivonnaisiin, eksoottiset hedelmät ovat siinä helppokäyttöisessä ja raikkaassa muodossa. Jos italialaisen marengin valmistus tuntuu vaikealta, niin kakun voi yhtä hyvin päällystää kermavaahdolla tai täytteeksi valmistetulla moussella – tee sitä siinä tapauksessa kaksinkertainen annos.
Kakkupohja
5 munaa
2,5 dl sokeria + 2 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja + 1,5 dl vehnäjauhoja
tai 2,5 dl gluteenittomia jauhoja
Pene uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele ja jauhota 24-26 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka. Sekoita perunajauhot ja vehnäjauhot keskenään.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit tukevaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot munavaahtoon, mahdollisimman varovasti lastalla sekoittaen. Kaada taikina vuokaan, paista uunin alimmalla tasolla ritilän päällä noin 40 minuutin ajan, kunnes kakkuun pistettyyn puutikkuun ei tartu mitään. Anna kakkupohjan jäähtyä täysin, mieluiten seuraavaan päivään.
Täyte
hillo: 2 dl omenasosetta + 2 dl mangopassionsorbettia puolijäisenä sekoitetaan tasaiseksi
mousse:
1 prk Flora vispiä
1 pkt Mango-passion moussejauhetta
1,25 dl mangomehua
1 dl mangopassionsorbettia
Vaahdota Flora vispi kulhossa kovaksi vaahdoksi. Sekoita moussejauhe mehuun ja vaahdota seosta sähkövispilällä 5 minuuttia. Sekoita vaahdot ja sulanut sorbetti keskenään.
Kostutukseen 3/4 dl mangomehua
italialainen marenki:
3 valkuaista
180 g sokeria
1/3 dl vettä
1 tl vaniljasokeria tai 1/2 vaniljatangon siemenet
Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi sähkövatkaimella kuumuutta kestävässä kulhossa. Mittaa sokeri ja vesi pieneen kattilaan, kuumenna seos 121-asteiseksi. Jos sinulla ei ole sokerilämpömittaria, niin tähän kuluu aikaa noin 5 minuuttia, seos kuplii raskaasti mutta on vielä väritöntä.
Kaada tulikuuma sokeriliemi valkuaisvaahtoon koko ajan vispaten sähkövatkaimella. Jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on jäähtynyt.
Kakun kokoaminen:
Halkaise kakku kolmeksi levyksi. Aseta alin pohjalevy tarjoiluvadille, kostuta sitä mehulla ja levitä 1/3 hillosta sen päälle. Levitä seuraavaksi 1/3 moussesta sen päälle. Toista sama kahden muun kakkupohjan kanssa. Lopuksi pursota tai levitä italialainen marenki kakun päälle. Paahda marenkia varovasti kaasupolttimella. Koristele kakku hedelmäpaloilla ja tuoreilla kukilla: puhtaassa paikassa kasvaneet orvokit, ruusut, päivänkakkarat ja syreenit ovat kaikki syötäviä kakkukoristeita.