Kahden suklaan kakku on päällystetty tummalla suklaavaahdolla, sisälle kätkeytyy paksu kerros valkosuklaista appelsiiniaromista moussea, jota on ruusukkeina myös kakun pinnalla. Kakkupohja on gluteeniton, laktoosittomasta kermasta ja valkosuklaasta valmistettuna kakku sopii juhlissa lähes kaikille. Gluteenittomia kakkupohjia on varottava kostuttamasta liikaa, liika kosteus valuu kakun läpi tarjoiluvadille. Laktoositonta valkosuklaata löytyy ainakin Punnitse & Säästä -kaupoista. Isompiin juhliin voi paistaa samalla vaivalla kaksi pohjaa, muiden tarjoiluiden ohella kakusta riittää 16-18 vieraalle – olettaen, että joukossa ei ole todellisia suklaahiiriä…
Kahden suklaan täytekakku
Pohja
4 luomumunaa
2 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 dl maizenaa
1/2 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pingota 24-26 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle, reunojen yli ulottuen leivinpaperi. Pane uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään. Vaahdota munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon, sekoita varovasti lastalla nostellen. Kaada taikina vuokaan, kypsennä uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä piitikulla: kypsästä kakusta ei irtoa mitään tikkuun. Halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan.
Tumma suklaakuorrute
300 g tummaa suklaata, kaakaopitoisuus vähintään 70 %
4 dl kuohukermaa
2 rkl hunajaa
(1/4 dl brandyä)
Kuumenna kerma ja hunaja, sulata suklaa sen joukkoon, mausta halutessasi brandyllä. Anna jäähtyä, vaahdota jäähtynyt seos sähkövispilällä. Mitä enemmän vispaat, sitä vaaleampi ja pehmeämpi täytteestä tulee. Kuvan kakun kuorrutetta on vaahdotettu vain kevyesti. Älä pane kuorrutetta jääkaappiin odottamaan, se jämähtää liian kovaksi. Kuorrutteen voi tehdä sillä välin, kun täytetty kakku jähmettyy jääkaapissa.
Valkosuklaamousse
300 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
1 luomuappelsiinin raastettu, keltainen kuori
3 liivatelehteä
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma, liota siihen liivatteet ja suklaa, mausta appelsiininkuorella. Käytä raastimen hienointa terää! Anna jäähtyä, vaahdota jäähtyneenä kuohkeaksi ja ilmavaksi.
Kostukkeeksi 1 appelsiinin mehu, koristeluun juustohöylällä höylättyjä suklaalastuja
Aseta alempi pohjalevy tarjoiluvadille irtopohjavuoan renkaan sisälle, saat kakun täytetty siististi. Kostuta pohjaa puolella appelsiinimehusta, levitä 2/3 valkosuklaamoussesta ja aseta toinen kakkulevy päälle, kostuta lopulla appelsiinimehulla. Pane jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi.
Irrota reuna kakusta ohutta veistä apuna käyttäen. Tasota reunat metallilastalle. Levitä sen jälkeen suklaakuorrutetta kakun reunoille ja pintaan. Sahalaitaisella muovilastalla saa kauniin kuvion vähällä vaivalla. Lopuksi pursota valkosuklaamoussen loppu kakun päälle kauniiksi ruusukkeiksi, viimeistele raastetulla suklaalla. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.